Amsterdam Research Project 2015

21-1-2015

Het Amsterdam Research Project (ARP) verricht maatonderzoek naar de kansen voor Nederlandse bedrijven in Zuid-Afrika. Bedrijven kunnen zich tot februari 2014 aanmelden voor een intakegesprek en een onderzoeksvoorstel.

Zuid-Afrika wordt als grootste en best ontwikkelde economie van Afrika ook wel de motor van het continent genoemd. Met een BBP van 1.9 biljoen rand is het land verantwoordelijk voor 30% van het totale BBP van sub-Sahara Afrika. Door de strategische ligging wordt Zuid-Afrika door ondernemers ook graag als springplank gebruikt naar de rest van Afrika: een markt van ruim 1 miljard mensen. Een studie van McKinsey laat zien dat Zuid-Afrika de op een na grootste groeiregio ter wereld is. De sterk toenemende middenklasse, met overvloed aan geschoold personeel, biedt daarbij enorm veel kansen.

Over het onderzoek
Het ARP werkt non-profit vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam. Door middel van een zorgvuldige selectieprocedure zijn 21 topstudenten van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde gekozen om het onderzoek uit te voeren. Docenten met jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en professionals begeleiden het onderzoek. Het traject start in februari 2015 en bestaat uit: 2 maanden vooronderzoek, 5 weken onderzoek in Zuid-Afrika, gegevensanalyse, onderzoekrapportage en presentatie van de resultaten, conclusies en aanbevelingen. Eind maart vertrekken de studenten naar de 4 belangrijkste steden: Kaapstad, Johannesburg, Pretoria en Durban.

Het ARP deed eerder onderzoek in onder meer India, Brazilië, China, Indonesië en Singapore voor bedrijven als KPN, Philips en Shell.

Meer informatie
Wil je kansen benutten op de Zuid-Afrikaanse markt en kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Kijk dan voor meer informatie op de website van het Amsterdam Research Project.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers