Andy Murray kiest voor Rosmalen & Libema wordt nieuwe naamgever

29-3-2018

Het grastennistoernooi in Rosmalen (11-17 juni) kan dit jaar rekenen op de deelname van een absolute wereldtopper. Niemand minder dan tweevoudig Wimbledonkampioen Andy Murray zal te bewonderen zijn op het gras van Rosmalen. De in Londen woonachtige Schot maakt bij het gedeelde ATP/WTA-toernooi op Nederlandse bodem zijn comeback op de tour na een langdurige heupblessure.

Naast zijn Wimbledontitels in 2013 en 2016 veroverde Murray de US Opentitel in 2012, stond hij vijf keer in de finale op de Australian Open en in 2016 in de eindstrijd op Roland Garros. 2016 sloot hij bovendien af als de nummer één van de wereld. Op de Olympische Spelen van 2012 in Londen én 2016 in Rio de Janeiro greep Murray namens Groot-Brittannië een gouden medaille. In zijn glansrijke carrière staat de teller voorlopig op 46 toernooizeges.

Murray, die in mei zijn 31ste verjaardag viert, kwam nooit eerder in actie bij het ATP 250-toernooi in Rosmalen. Zijn laatste optreden in Nederland dateert van 2015 (ATP 500-toernooi Rotterdam). Andy Murray: "Ik kijk uit naar mijn comeback op gras en om voor het eerst deel te nemen in Rosmalen. Ik heb veel positiefs gehoord over het toernooi en de grasbanen zijn van zeer goede kwaliteit. Dat maakt het voor mij een perfecte voorbereiding op Wimbledon."

Toernooidirecteur Marcel Hunze: "Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de kwaliteit van het toernooi en de grasbanen. De komst van tweevoudig Wimbledon kampioen Andy Murray is dan ook een mooie beloning."

Nieuwe naamgever toernooi
Het toernooi zal met ingang van dit jaar de nieuwe naam Libéma Open dragen. Hiermee komt een einde aan de naamgeving van het toernooi door Ricoh Nederland in de afgelopen twee jaren. Libéma, tevens eigenaar van Autotron, was in 1989 één van de initiatiefnemers van het grastoernooi. Inmiddels is Libéma uitgegroeid tot één van de grootste vrijetijdsconcerns van Nederland met meer dan 20 locaties en ruim 5 miljoen bezoekers per jaar.

Dirk Lips, algemeen directeur van Libéma: "Libéma heeft een hechte band met het toernooi. De naamgeving biedt volop mogelijkheden onze activiteiten te presenteren aan een grote doelgroep."

Ricoh Open 2016 en 2017
In 2016 trad Ricoh Nederland voor het eerst op als hoofdsponsor voor het Ricoh Open. Door een stevige herstructurering in haar organisatie, heeft Ricoh ruim op tijd aangegeven het hoofdsponsorschap niet te gaan verlengen. Hierdoor kreeg de organisatie ruimschoots de gelegenheid op zoek te gaan naar een nieuwe naamgever.

Maurits Aalders, Director Marketing en directielid van Ricoh Nederland: "Gezien de veranderde marktomstandigheden en de daarmee samenhangende stevige herstructurering van onze organisatie die we in december 2016 afkondigden, moesten we ook besluiten onze marketingkosten drastisch te verlagen. Na jaren met plezier te hebben samengewerkt – zowel als sponsor als hoofdsponsor - hebben we de naamgeving in goed onderling overleg overgedragen. Wij vinden het een geweldig evenement, zowel op sportief als op marketing- en relatiegebied. Wij wensen de organisatie en Libéma dus ook alle goeds toe voor de toekomst."

Marcel Hunze, toernooidirecteur: "Natuurlijk is het jammer dat onze samenwerking met Ricoh is beëindigd maar we kijken terug op twee mooie en succesvolle edities en een uitstekende samenwerking. We zijn verheugd dat Libéma haar naam aan het toernooi heeft verbonden en kijken uit naar een prachtige editie."

Libéma Open wordt gehouden van 11 tot en met 17 juni op de grasbanen van het Autotron in Rosmalen. Het toernooi is zoals gebruikelijk een gecombineerd ATP- en WTA-evenement. Kaarten voor Libéma Open zijn te verkrijgen via www.libema-open.nl en www.eventim.nl, telefonisch via 0900 - 1353.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers