Arjan van Dijk opent pop-up restaurant Bij ons aan de Keukentafel
Arjan van Dijk opent op 1 november 2013 het pop-up restaurant Bij Ons Aan De Keukentafel. De aftrap is in een van de eigen locaties van de evenementorganisatie: PUUR! Achter de markt in Geertruidenberg.
Directeur Roland Ernst over het ontstaan van het concept: 'Als ik ’s ochtends naar het werk rijd of op weg ben naar afspraken verbaas ik me erover hoeveel mooie panden er leeg staan. En waarschijnlijk wordt dat de komende tijd alleen maar meer. Waarom niet die locaties een tijdelijke functie geven als gemoedelijk, laagdrempelig restaurant. Waarbij gasten letterlijk aanschuiven en eten wat de pot schaft. Goed eten, voor een prijs die de drempel laag houdt. Aan de keukentafel ontstaan de mooiste momenten. Je deelt het eten, de verhalen en natuurlijk de tafel. Hoe meer mensen aanschuiven, hoe gezelliger het wordt.'
Landenthema
'Met die gedachte is Bij ons aan de Keukentafel ontstaan. De eerste locatie van het tijdelijke restaurant is een van de eigen locaties van de evenementorganisatie: PUUR! Achter de markt (cachot) in Geertruidenberg. In Bij ons aan de Keukentafel dineren gasten aan lange tafels waarbij het menu geselecteerd is door de chef-kok. Het menu varieert en heeft een bepaald land als thema. Het eerste land dat centraal staat is Italië. Gasten betalen een vast bedrag voor het eten, drank wordt apart afgerekend.'
Ernst over de keuze om de eerste editie in een eigen locatie te houden: 'Onze locaties zijn in principe alleen geopend tijdens besloten evenementen. Maar neem zo’n locatie als PUUR. Het is toch mooi om die historische locatie tijdelijk een publieke functie te geven. Waarin de omwonenden en inwoners van gemeente Geertruidenberg elkaar ontmoeten en verhalen kunnen delen.'
Bij Ons Aan De Keukentafel is vanaf vrijdag 1 november ieder weekend van vrijdag t/m zondag geopend. Ontvangst is vanaf 18.00 uur, op zondag vanaf 17.00 uur. De gasten dineren voor € 24,95 per persoon inclusief welkomstdrankje. Begin december sluiten de deuren van het restaurant. Om wie weet waar weer ‘op te poppen’.
Bron: Eventbranche