Beurs Rotterdam N.V. verkoopt Beurs-WTC

23-12-2014

Vandaag heeft Beurs Rotterdam N.V. samen met dochteronderneming Beurs Rotterdam Facilities B.V. een verkoopovereenkomst gesloten met als kopers Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund en Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund, beide Nederlandse fondsen gevestigd in Rotterdam.

De verkoop betreft het vastgoed van Beurs Rotterdam N.V. en haar dochteronderneming Beurs Rotterdam Facilities B.V. Het vastgoed omvat het gehele Beurs WTC gebouw aan het Beursplein - waarin zich onder meer kantoren, winkels, het Congress & Event Center en een parkeergarage zijn gevestigd - alsmede de parkeergarage WTC-V&D aan de Leeuwenstraat.

De verkoop komt voort uit het gegeven dat de gemeente van mening is dat het publieke belang niet langer gediend is om het groot aandeelhouderschap in Beurs Rotterdam N.V. te continueren.

Samen met zakelijke en particuliere partijen heeft de gemeente in de jaren 30 het initiatief genomen voor de bouw van het toen al vierde Beursgebouw waarin tal van handelsbeurzen gevestigd werden, zoals de Graan-, Aardappel- en Vlasbeurs, de Schippersbeurs, de Valutabeurs, de Assurantiebeurs, etc. Met het successievelijk verdwijnen van deze handelsbeurzen en de toenemende vraag naar (kleine) kantoorruimten en is het Congress & Event Center gerealiseerd met in totaal 37 congres- en vergaderzalen. In 1987 is het gebouw door toenmalig Koningin Beatrix geopend en omgedoopt tot Beurs- World Trade Center.

De kopers, Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund en Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund, noemen het Beurs-WTC terecht ‘een onderscheidend gebouw’.

In de eerste helft van 2015 zal de exploitant van het Congress & Event Center verzelfstandigd worden en worden voortgezet.

Voor de medewerkers van Beurs Rotterdam N.V., niet betrokken bij het Congress & Event Center, is een sociaal plan opgesteld. Welke reeds door de personeelsvertegenwoordiging is goedgekeurd.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers