Bronzen certificering voor internationale cyberconferentie in World Forum

13-6-2015

De organisatie van GCCS2015, een grote internationale conferentie over CyberSpace, heeft de bronzen certificering volgens de Barometer Duurzame Evenementen in de wacht gesleept. Tijdens de conferentie op 16 en 17 april reikte Stichting Duurzaam Organiseren dit attest uit aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de organisator van dit evenement. SDO verduurzaamde zowel de GCCS2015 als een aanverwante kleinere conferentie hieraan voorafgaand.

Op 16 en 17 april 2015 was Nederland gastheer van de vierde Global Conference on CyberSpace (GCCS) in Den Haag. Vertegenwoordigers van meer dan honderd regeringen, de particuliere sector en maatschappelijke organisaties kwamen in het World Forum in Den Haag bijeen om praktische samenwerking in cyberspace te bevorderen en normen voor verantwoord gedrag te bespreken. Voorafgaand aan de GCCS vond de One Conference plaats, een conferentie over het deelthema cyberveiligheid, georganiseerd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Stichting Duurzaam Organiseren verduurzaamde beide conferenties.

Hoog ambitieniveau
De projectorganisatie van de betrokken ministeries uitten de wens het evenement op een zo hoog mogelijk niveau volgens de Barometer Duurzame Evenementen te organiseren. SDO schreef hierop een plan. Leveranciers en onderaannemers werden hierover geïnformeerd en geïnstrueerd. Het resultaat: een bronzen certificering met een uitermate hoge score aan optionele punten.

Aantoonbaar duurzaam
SDO heeft naast het opbouwen van het duurzaamheidsdossier gezorgd voor de optimalisering van de processen van het evenement (ketenoptimalisatie). Zo is het drinkwatergebruik gestimuleerd door het beschikbaar stellen van herbruikbare refills van Dopper. Daarnaast was er aandacht voor gescheiden afvalinzameling en verwerking, duurzame catering en duurzame energie-oplossingen.

De overheid heeft als doel duurzaam in te kopen en duurzaamheid aantoonbaar te maken. Met het behalen van dit bronzen certificaat voegen de ministeries en overheid de daad bij het woord.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers