CIMGlobal neemt alle aandelen CIMGlobal Europa over

24-4-2015

CIMGlobal Ltd heeft aangekondigd alle aandelen van hun Europese counterpartner CIM Europe B.V. over te nemen. Met dit besluit zal het management team van CIM Europe B.V., Jarno de Boer en Rob Eskes, zich terugtrekken. Dit besluit is genomen op basis van versterking van de huidige activiteiten en het openen van de weg naar verdere expansie van het bedrijf.

Management buyout
Een jaar geleden vond een management buyout plaats waarbij Jarno de Boer en Rob Eskes samen met CIMGlobal alle aandelen overnamen van de professionele congresorganisator Congrex, nadat eind oktober 2013 bekend werd dat Congrex Holding B.V., de in Amsterdam gevestigde moedermaatschappij, failliet werd verklaard. Vanaf februari 2014 bestaat het partnership met Prasant Saha, CEO van CIMGlobal en ging de organisatie in Amsterdam verder onder de naam CIM Europe B.V. En nu een jaar later hebben Jarno en Rob hun aandelen verkocht aan CIMGlobal.

Waarborging toekomst
Prasant Saha, voorzitter van CIMGlobal legt uit: "Ik ben erg trots op het feit dat we, na de management buyout van vorig jaar, in staat zijn geweest om de meeste van onze medewerkers aan boord te houden en dat we onze klanten volledig van dienst zijn kunnen blijven in het bereiken van hun doelstellingen". Hij vervolgt: "De recente ontwikkelingen zullen niet leiden tot verandering van de teams zodat we onze klanten kunnen blijven bedienen op het allerhoogste niveau. Ons bedrijf heeft een lange historie binnen deze branche en is momenteel bezig met de vorming van sterke partnerships om de toekomst te kunnen waarborgen."

Jarno de Boer blijft adviseur
In de nieuwe structuur krijgt Jarno de Boer een externe adviserende rol. "Het team en het bedrijf liggen mij na 7 jaar zeer aan het hart. Ik ben ook betrokken bij veel projecten dus het is logisch dat ik als adviseur betrokken blijf in de nabije toekomst", aldus Jarno. Rob Eskes voegt eraan toe: "Ik ben ervan overtuigd dat het team in staat zal zijn om alle projecten, waar ik de laatste 5 jaar bij betrokken ben geweest, op uitstekende wijze zullen voortzetten en ik wens CIMGlobal dan ook een goede toekomst. Rob heeft het bedrijf per 18 april verlaten en zijn vervanger wordt binnenkort bekend gemaakt.

Uitbreiding eventbranche
Ronald van de Streek (Marketing) voegt toe dat bij CIMGlobal, als grootste aandeelhouder, het afgelopen jaar heeft geleid tot strategische heroverwegingen waarbij ook gekeken wordt naar nieuwe business en andere vormen van business. De organisatie heeft zich tot nu toe voornamelijk op de associatiemarkt gericht, maar kijkt nu ook naar de eventbranche, een verbreding van de markt. Er ontstond een verschil van inzicht over de toekomst waardoor Jarno de Boer en Rob Eskes ten behoeve van de voortgang van het bedrijf besloten hun aandelen ter beschikking te stellen.

Nieuwe Director Business Development
Met het oog op de ontwikkeling van nieuwe markten is per heden Steven Wickel benoemd tot Director Business Development bij CIMGlobal. Steven is tevens eigenaar van MICE Recruitment en zal beide functies combineren.

Bron: CongresWereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers