CLC-VECTA Verenigingswerk: 20 t/m 31 juli

03-8-2020

Protocol live optredens
Het is al weer even geleden dat we iets vermeld hebben over het protocol voor zakelijke bijeenkomsten. Inmiddels zijn we hiermee alweer 2 versies verder en vind je alle aanvullingen op www.mijncoronaprotocol.nl. Bovendien hebben we op verzoek van en in samenwerking met enkele van onze leden het protocol voor live optredens opgesteld. Dit protocol dient als hulpmiddel om opdrachtgevers, artiesten en artiestenbureaus te helpen velige optredens te organiseren en te laten plaatsen vinden. Het protocol is ter toetsing bij het Ministerie van EZK aangeboden en inmiddels hebben we een positief advies ontvangen!

CLC-VECTA ALV
Alweer een maand geleden vond de Algemene Ledenvergadering plaats: een eerste event dat volgens het protocol voor zakelijke bijeenkomsten werd georganiseerd voor ruim 100 personen. Ondanks de beperkingen, zoals het afstand houden tijdens het netwerken en de lunch, was het voor ons een zeer geslaagde dag. En dat zagen we terug in de evaluaties: we hebben alle ingevulde beoordelingen verwerkt en komen uit op een gemiddeld rapportcijfer van een 8,5. Een mooi cijfer waar we erg blij mee zijn en dat niet tot stand had kunnen komen zonder de steun van Brandt + Fernhout, deRegistratiebalie, Expoflora, JMT, Rotterdam Ahoy en Van der Veen Event Engineering. We zijn blij met de steun die we hebben ontvangen voor onze inspanningen en lobby. We zijn er nog niet en het zal nog veel van ons allemaal vragen, maar deze steun helpt om niet aflatend verder te gaan.

Fieldlab Evenementen
In ons vorige weekverslag heb je kunnen lezen dat er al grote stappen zijn gemaakt met de Fieldlab Evenementen. Na de lancering van de website op 17 juli, is Fieldlab Evenementen nu ook actief op social media, zoals Facebook, LinkedIn en Twitter. Op dit moment maakt het programmateam een inventarisatie van de te onderzoeken onderwerpen en prioriteiten. Ventilatie is één van deze punten waarbij op dit moment al enkele initiatieven lopen, waaronder één in opdracht van het Ministerie van Justitie & Veiligheid. Uitgangspunt is deze initiatieven te bundelen en te zien of de uitkomsten voor einde augustus kunnen worden aangeboden.

Aanvullende gesprekken met Ministerie van EZK
De afgelopen 2 weken zijn er een aantal aanvullende gesprekken en contacten met het Ministerie van EZK geweest over o.a. de insteek van een verzekering die het pandemie risico kan gaan dekken en hoe deze verzekering er dan uit moet gaan zien. Daarbij komt direct de vraag boven van welke (betrokken) partijen er in welke vorm een bijdrage kan worden gevraagd. Het is een uitdaging om het benodigde fonds binnen een redelijke termijn volwaardig te laten zijn en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we in de periode tot dat moment evenementen kunnen verzekeren. Het zal duidelijk zijn dat deze vraag niet makkelijk op te lossen is en dat op korte termijn expertgroepen met vertegenwoordigers vanuit alle stakeholders hierover met elkaar in gesprek gaan.

Ook wordt er vanuit het Ministerie gewerkt aan het verder versterken van de WHOA door ook andere steunopties voor bedrijven te onderzoeken. Over de mogelijke opties is uitgebreid met de evenementenbranche van gedachten gewisseld.

Eventplatform
We hebben de laatste aanvullende input geleverd voor de notitie die vanuit de Ministeries voor 1 augustus aan het Kabinet dient te worden aangeleverd. Hierbij gaat het met name over het duiden van de effecten die ontstaan bij wel of geen steunmaatregelen. Voor de vertegenwoordiging vanuit de Evenementenbranche (het Eventplatform, de Alliantie van Evenementenmakers en al onze branchegenoten) is het nu vooral afwachten op hoe het kabinet de notitie gaat beoordelen. Of dit tot de gewenste steun zal leiden zal pas na einde augustus blijken. Om deze periode goed te benutten zijn we binnen zowel het Eventplatform als de Alliantie van Evenementenmakers gestart met 2 werkgroepen die sinds begin augustus acties en activiteiten ontwikkelen om het Kabinet en de Tweede Kamer te blijven attenderen op het belang van onze branche en de steun die we nodig hebben. Dit alles om daar waar mogelijk te beïnvloeden.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers