Crisicom ontvangt kwaliteitserkenning voor BHV-opleidingen

27-6-2024

Crisicom, preferred supplier van CLC-VECTA, heeft als een van de eerste BHV-opleiders in Nederland van de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN) de status van erkend opleider verkregen. Deze erkenning is een belangrijke stap in de verdere professionalisering van de BHV-sector en het waarborgen van het kwaliteitsniveau van de opleidingen.

Met deze erkenning bevestigt Crisicom haar positie als toonaangevende opleider van BHV-opleidingen. Sylvester Bennema over het belang van de erkenning: “In Nederland loopt de inhoud van BHV-opleidingen erg uiteen, er is ook geen wettelijke regelgeving die voorschrijft hoe lang een opleiding moet duren. Dit gebrek aan regelgeving heeft geleid tot variaties in de kwaliteit van de opleidingen. De erkenningsregeling van de BVBN biedt hier een oplossing door opleiders te verplichten zich te houden aan strenge kwaliteitsnormen, waaronder een specifiek aantal uren voor onder andere het praktijkgedeelte van de opleiding. Dit zorgt ervoor dat de erkende opleiders in Nederland zich conformeren aan dezelfde hoge standaarden. Zo weet je als organisatie dat je goed zit, een opleiding van waarde krijgt, maar vooral dat BHV’ers de kennis en vaardigheden opdoen die nodig zijn bij een inzet.”

Erkend opleider
De BVBN speelt een belangrijke rol als ‘onafhankelijke bewaker van de kwaliteitseisen van de branche’. De vereniging streeft ernaar om het niveau van vakbekwaamheid in de sector te verhogen. Kiwa toetst als onafhankelijke, erkende en geaccrediteerde certificerende instelling in opdracht van de BVBN de naleving van de kwaliteitseisen en vastgestelde normen. Opleiders die voldoen aan de eisen ontvangen het certificaat ‘BVBN erkende opleider’.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers