De Nuclear Security Summit is goed voor het imago van Nederland

24-3-2014

De vandaag in Den Haag begonnen Nuclear Security Summit (NSS) is goed voor het imago van Nederland, maar dergelijke topconferenties moeten hier niet vaker gehouden worden. Dat vond 62 procent van de deelnemers aan een bliksemenquête van de Gooi en Eemlander. 60 procent van de ondervraagden vindt het goed voor het positieve imago van Nederland afgezien nog van de politieke resultaten van de top.

Top dat de top er is
Dat positieve imago werd door de ondervraagden ondermeer als volgt benoemd:

  • Het imago van klompen en tulpen moet veranderen;
  • Nederland op de kaart zetten is prima, ook voor bedrijven en werkgelegenheid;
  • Laat maar zien dat we goed zijn;
  • Als Nederland een goede positie in de wereld wil hebben, moeten we daarin investeren;
  • Het is goede reclame voor Nederland
  • Dit soort evenementen zijn enorm goed voor de economie, uitstraling en het toerisme;

Kosten voor Nederland
De NSS kost ons land zeker 24 miljoen euro en dan zijn de beveiligingskosten niet meegerekend. Slechts 33 procent van de ondervraagden vindt dat we een dergelijke bedrag over moeten hebben voor het organiseren van een evenement van dit formaat. Ruim 60 procent is het hier niet mee eens.

Van Aartsen: "Kosten kerntop worden in veelvoud terugverdiend"
De 3,5 miljoen euro die Den Haag besteedt aan de de Nuclear Security Summit, komt "in veelvoud" terug, zegt burgemeester Jozias van Aartsen. Volgens Van Aartsen komt dat vooral omdat de bekendheid van de stad toeneemt door de top die maandag en dinsdag wordt gehouden in het World Forum. "Ik weet dat er al extra internationale congressen zijn gepland omdat deze conferentie hier nu in Den Haag is." De organisatie van de top past in de internationale koers die de stad wil varen. "Die internationale functie voor de stad is vitaal, één baan bij een internationale instelling is één baan in de rest van de stad, dus het is gewoon heel goed voor de stad."

Bron: Den Haag FM / Gooi en Eemlander / CongresWereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers