De toekomst van evenementen en bijeenkomsten in 2050

02-12-2013

Nieuwe technologiën, zoals het gebruik van van multi-sensorische hologrammen, geïmplanteerde chips in hersenen en 3d printing zullen mogelijk de toekomst bepalen van events, bijeenkomsten en vergaderingen.

Dit maakte de mobiele event app ontwikkelaar myQaa bekend tijdens de afgelopen EIBTM in Barcelona. Hiervoor hadden zij 19 leiders en mensen met visie uit de evenementen en vergaderindustrie uitgenodigd om met elkaar te discussiëren over de vraag hoe events zich de komende 40 jaar zullen ontwikkelen.

Meer tijd aan inhoud en vorm
De belangrijkste onderzoeksresultaten laten zien dat met de introductie van virtuele assistenten, algoritmen en 3D printen, logistiek veel makkelijker te plannen zal zijn. Toch zullen meeting planners meer tijd moeten besteden aan de inhoud en de vorm om ervoor te zorgen dat de bijeenkomst haar doelstellingen bereikt.

Deelnemers zullen door de geavanceerde technieken wel steeds meer in staat zijn om de bijeenkomst bij te wonen van welke plek in het zonnestelstel dan ook. Geïmplanteerde chips in hersenen zullen ook de manier waarop kennis wordt overgedragen veranderen.

Principe bijeenkomst blijft hetzelfde
Duidelijk is wel dat het principe van een bijeenkomst hetzelfde zal blijven: er is altijd een gehoor, een podium en een effectieve communicatie die meerwaarde creeërt.

Sociaal aspect belangrijk
Alhoewel niet over alles duidelijke consensus was tussen de 19 geïnterviewden over de toekomst van bijeenkomsten, was iedereen het er wel over eens dat de bijeenkomsten zich steeds meer zullen richten op het sociale aspect. Vergaderingen zullen worden georganiseerd om netwerken te verbeteren en locaties zullen meer ruimtes moeten hebben om informele gesprekken te kunnen laten plaatsvinden. De uitdaging zal liggen in het uitnutten van de sociale contacten terwijl tegelijkertijd de zakelijke doelstellingen van de bijeenkomst bereikt moeten worden.

De verdere resulaten zijn hier te vinden.

Bron: CongresWereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers