Duitse meeting industrie laat groei zien

01-6-2015

Duitsland heeft in 2014 een groei laten zien van 9% van het aantal internationale deelnemers tijdens bijeenkomsten. Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde Meeting & EventBarometer 2015. Het aantal internationale deelnemers aan bijeenkomsten in Duitsland was in 2014 25,6 miljoen. Het rapport laat ook zien dat kennis, technologie, duurzaamheid en infrastructuur de factoren zijn waarom meetingplanners voor Duitsland kiezen.

Verdere cijfers
Meer dan 383 miljoen mensen hebben deelgenomen aan bijeenkomsten in Duitsland, dat komt neer op een groei van 3,3% groei en het zesde jaar van opeenvolgende groei. Daarnaast hebben 3.040.000 conferenties, vergaderingen en evenementen plaats gevonden in Duitsland in 2014, een stijging van 1%. De markt voor technologie, innovatie en medische bijeenkomsten is bijzonder sterk.

Optimisme voor 2015
De Meeting & EventBarometer 2015 geeft aan dat 38,5% van de meeting planners in Duitsland de budgetten zien toenemen. Daarnaast is 51,7% van de leveranciers en 58% van de organisatoren optimistischer over de industrie, een verbetering ten opzichte van vorig jaar.

Rapport
Het rapport is gemaakt door het Europees Instituut voor de Meetings Industry (EITW) namens de Europese Vereniging van Event Centers (EVVC), het Duitse Convention Bureau (GCB) en het Duits Verkeersbureau (DZT). Dit is het negende jaar van de Meeting & EventBarometer is uitgevoerd.

Bron: Congreswereld / German Convention Bureau

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers