EventMonitor: 2018 wordt sterk jaar voor eventsector

12-2-2018

Dat 2018 een sterk jaar wordt voor de eventsector voorspelde EventMonitor drie maanden geleden al. Opnieuw blijkt de marktbarometer van eventplanner.nl het juist te hebben, want de nieuwste editie bevestigt de trend.

31% van de eventopdrachtgevers zag zijn budget effectief stijgen, terwijl bij slechts 1% de knip op de uitgaven ging. 85% verwacht de komende 6 maanden nog meer te zullen investeren in evenementen. Ook de eventbedrijven zelf zijn optimistisch: 57% verwacht te groeien. EventMonitor heeft ondertussen een stevig trackrecord als het op marktvoorspellingen over de evenementenbranche aankomt. Ook deze editie bevestigt dat opnieuw.

Bij de Belgische eventbedrijven zag 19% in het laatste kwartaal van 2017 een dipje, maar als we naar de barometer kijken, is er niet meteen een reden voor ongerustheid. België verwacht de komende maanden immers een sterkere groei dan Nederland.

Uitdagingen
Ondanks de mooie verwachtingen staat de evenementensector ook voor een aantal uitdagingen. Met de verhoogde interesse in 'live communicatie' bij marketeers stijgt ook de druk om net als bij andere marketingkanalen de ROI duidelijker te kunnen rapporteren. Daarnaast blijkt uit een eerdere rondvraag van onze redactie dat de eventsector nog niet klaar is voor de komst van de GDRP / AVG. Op vlak van de Europese privacy wetgeving zijn bij heel wat eventbedrijven en -organisatoren nog belangrijke stappen te zetten.

Er is meer
Hier zijn slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er boven uitsteekt of iets in te halen heeft.

EventMonitor-Q2-2015.jpgDownload EventMonitor
Wil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen? Bestel het rapport dan nu! Nam je deel aan deze editie van de enquête, dan kan je EventMonitor gratis downloaden. Je ontvangt hiervoor per e-mail een download code op het e-mailadres waarmee je deelnam. Ook eventplanner.PRO-leden downloaden het rapport gratis.

Wil je er volgende keer zeker van zijn dat je het rapport ook gratis kan downloaden? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van eventplanner.be /.nl en blijf op de hoogte wanneer je de eerstvolgende enquête kan invullen.

Over EventMonitor
EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be/.nl en wordt ondersteund door verschillende vakverenigingen zoals CLC-VECTA, IDEA, ACC Belgium, BESA, MPI, SITE België en SITE Nederland.

Bron: eventplanner.be/.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers