Factuur ontvangen van Buma, Sena en Videma?

13-4-2021

Onlangs nam een collega-lid contact op met Buma naar aanleiding van een ontvangen factuur voor muziekgebruik in het bedrijf. Door een beroep te doen op een vanwege corona in het leven geroepen compensatieregeling, volgde vrijstelling van de factuur. Deze ‘tip van de dag’ delen we uiteraard graag met je!
 
De VOI©E-leden Buma, Sena en Videma hebben in overleg met VNO-NCW en MKB-Nederland besloten om bedrijven, instellingen en winkels met commercieel publiekstoegankelijke ruimte, die als gevolg van de coronamaatregelen verplicht of op eigen initiatief gesloten zijn, volledig c.q. gedeeltelijk vrij te stellen van betaling van de kosten voor hun muziekgebruik.
 
De compensatieregeling geldt voor twee groepen ondernemingen.
  1. Ondernemingen met een licentie voor muziek in commercieel publiekstoegankelijke ruimten, die als gevolg van de coronamaatregelen op last van de rijksoverheid verplicht gesloten zijn geweest.
  2. Ondernemingen met een licentie voor muziek in commercieel publiekstoegankelijke ruimten, die niet verplichtgesloten zijngeweest maar wel zwaar getroffen zijn geweest door de corona-maatregelen.
 
Om te weten of je in aanmerking komt voor de compensatie kun je contact opnemen met het Service Centrum Auteurs- en Naburige rechten (SCAN) via info@mijnlicentie.nl en 020 – 700 90 99.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers