Gevolgen coronavirus voor bedrijfstakpensioenfondsen

17-3-2020

Door het virus is de beurs flink gedaald en de economische gevolgen van de maatregelen zorgen daarbij ook voor een daling van de rente. Het beleggingsresultaat van pensioenfonds Meubel wordt hierdoor extra hard geraakt. Desondanks geeft het pensioenfonds aan niet in paniek te zijn geraakt van de actuele ontwikkelingen, omdat het beleggingsbeleid van het pensioenfonds gericht is op de lange termijn. De dekkingsgraad aan het einde van het jaar is uiteindelijk bepalend voor eventuele verdere maatregelen.

Welke maatregelen neemt Pensioenfonds Meubel?
De ontwikkelingen en de beurzen worden dagelijks in de gaten gehouden door pensioenfonds Meubel. Op dit moment ziet het pensioenfonds nog geen reden om hun beleggingsbeleid aan te passen, omdat er nog teveel onzekerheid is rondom het coronavirus. Momenteel leidt het virus weliswaar tot lagere koersen, maar dit kan per dag veranderen. Mocht het op een bepaald moment wel nog zijn om het beleggingsbeleid aan te passen, zal het pensioenfonds Meubel dit uiteraard doen. Het bestuur heeft wekelijks een crisisberaad om ervoor te zorgen dat alle cruciale bedrijfsprocessen blijven doorlopen en ze nemen maatregelen waar nodig. Er wordt niet meer fysiek vergaderd en medewerkers werken voornamelijk vanuit huis, waarbij goed in de gaten gehouden wordt dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit van de dienstverlening van pensioenfonds Meubel.

Wat betekent het voor de dekkingsgraad van Pensioenfonds Meubel?
De geschatte actuele dekkingsgraad per 13 maart bedraagt 99,1%. Dit is een daling van 5%-punt ten opzichte van eind januari 2020.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers