Gezonde werknemers van vitaal belang

26-6-2024

werkplaats_1920x1080.jpg

Gezonde en vitale medewerkers zijn onmisbaar voor het succes van je bedrijf. Minder verzuim, betere prestaties en uiteindelijk word je als werkgever aantrekkelijker voor nieuwe werknemers. De eindverantwoordelijkheid voor een gezonde leefstijl ligt bij de werknemer, maar wat zijn jouw opties als werkgever? Onze partner ArboNed helpt je hiermee!
 
De Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is hét vertrekpunt om de arbeidsrisico’s in je bedrijf in kaart te brengen. Een logisch vervolg op de RI&E is het Preventief medisch onderzoek (PMO) voor je medewerkers. De arbeidsrisico’s die naar voren komen in de RI&E vormen de basis voor het PMO. Toont de RI&E bijvoorbeeld aan dat een hoge werkdruk kan leiden tot psychische klachten, dan komt dit terug in het PMO.
 
Een PMO is een uitgebreide gezondheidscheck die je medewerkers inzicht geeft in hun fysieke en mentale gezondheid. Met de adviezen uit het PMO kunnen ze zelf verder aan de slag met het verbeteren van hun gezondheid en leefstijl. Door het aanbieden van een PMO draag je als werkgever zelf actief bij aan het gezond houden van je werknemers!

 ArboNed_Gezondheid_bevorderen_600.jpg

Ondersteuning bij het PMO
Onze partner ArboNed kan je helpen met de inzet van de RI&E en het PMO. Ze bieden hier drie keuzes in: doe je het helemaal zelf, besteed je liever alles uit of kies je voor een middenweg?

  • Zelf doen: gezond ondernemen begint bij een gezonde en veilige werkomgeving. Download de checklist met bijbehorende tips en ontdek hoe je bedrijf ervoor staat.
  • Samen doen: wil je sparren over vervolgstappen op het PMO of het bevorderen van een gezonde leefstijl binnen je bedrijf? Schakel dan via Mijn Vitaliteitsexpert de deskundigen van ArboNed in. Zij zijn flexibel inzetbaar voor 2, 4 of 8 uur.
  • Laten doen: als werkgever toon je betrokkenheid bij je medewerkers door hen een PMO aan te bieden. Zo bevorder je de gezondheid en vitaliteit binnen je bedrijf. Bekijk hier het PMO aanbod van ArboNed.

Meer weten?
Kijk dan op de website van ArboNed of neem contact op met ArboNed.
 

 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers