Gratis adviestraject voor leden om inzetbaarheid personeel te verhogen

25-6-2015

Iedere organisatie heeft belang bij gezonde, gemotiveerde én productieve medewerkers. Hoe kun je ervoor zorgen dat je voortdurend het maximale uit je medewerkers haalt? AWVN ondersteunt ondernemers en werkgevers al jaren op het gebied van personeelsbeleid en samen met MKB-Nederland hebben zij voor MKB-ondernemingen (<250 werknemers) een mooi aanbod ontwikkeld dat, door onze samenwerking met MKB-Nederland, ook beschikbaar is voor onze leden: maximaal 50 bedrijven komen in aanmerking voor een gratis adviestraject om de inzetbaarheid van het eigen personeel te vergroten.

Achtergrond project
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een subsidieregeling opgesteld (speciaal voor het midden- en kleinbedrijf tot 250 werknemers) om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te helpen bevorderen. De subsidie is bedoeld om advies in te winnen en voor elk bedrijf is maximaal € 4.000,- beschikbaar (40 adviesuren). Van deelnemende bedrijven wordt als tegenprestatie een minimale investering in eigen tijd gevraagd.

Het adviestraject van AWVN
Het adviestraject start met een heldere diagnose door een HR-adviseur van AWVN van de situatie waarin de onderneming en haar personeel zich bevindt. Deze diagnose kan worden ingevuld aan de hand van een gesprek met de ondernemer of bedrijfsleider, eventueel aangevuld met korte interviews met werknemers. Op basis van de diagnose stelt de HR-adviseur een verdere aanpak voor, inclusief een prioritering van activiteiten. Met het beschikbare budget werkt de HR-adviseur één of meerdere focuspunten uit, in samenspraak met de opdrachtgever en eventueel met werknemers, in praktische, concrete maatregelen die in een later stadium door de ondernemer zelf kunnen worden geïmplementeerd.

Interesse?
Het convenant van AWVN met MKB-Nederland kent een maximum van 50 MKB-ondernemingen met minder dan 250 werknemers. De regeling geldt tot uiterlijk 1 juli 2016, registratie kan tot medio 2015. Je administratieve belasting is beperkt, je moet je alleen wel (laten) registreren als deelnemer.

Neem vrijblijvend contact op met de AWVN-werkgeverslijn, bereikbaar via +31 (0)70 - 850 86 05 of werkgeverslijn@awvn.nl.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers