Gratis check en direct inzicht in arbobeleid

02-7-2015

Ondernemen is kansen zien en kansen pakken. Hoe kansrijk is je eigen onderneming als het gaat om je personeel? Werknemers die goed in hun vel zitten, leveren betere prestaties en geven je organisatie meer vitaliteit. Met een actief arbobeleid werk je aan de gezondheid en de vitaliteit van je mensen, en zo voorkom je verzuim. Dat betekent minder kosten én meer productiviteit. Hoe goed is alles eigenlijk geregeld in je onderneming? Speciaal voor ondernemers introduceert ArboNed daarom de ArboNed Goed geregeld check. Gratis, online en goed voor direct inzicht.

Een actief arbobeleid levert geld op
Met de ArboNed Goed geregeld check krijg je in 16 vragen direct antwoord op de vraag of je je arbobeleid goed geregeld hebt. Belangrijk om te weten, want een actief arbobeleid levert geld op. Energieke en betrokken medewerkers hebben meer plezier, leveren betere prestaties en verzuimen minder vaak en korter. En dat zie je terug in het bedrijfsresultaat: verzuimverlaging betekent direct lagere bedrijfskosten en dit scheelt al snel duizenden euro’s per jaar. Maar er is meer winst te behalen. Aandacht voor de gezondheid en het welzijn van het personeel motiveert en is daarmee een belangrijke impuls voor de productiviteit. Een actief arbobeleid is goed voor je zaak.

Beperk de financiële risico’s
Met een actief arbobeleid dek je ook mogelijke forse financiële risico’s af. Zo moet je als werkgever in geval van ziekte werknemers tot twee jaar lang loon doorbetalen. En ook voor zieke flexwerkers - tot zelfs 28 dagen nadat ze bij je uit dienst zijn gegaan - ben je verantwoordelijk geworden. Ook loop je risico’s op sancties en boetes als je niet voldoet aan de verplichtingen die de wet- en regelgeving aan werkgevers stelt. Denk bijvoorbeeld aan de Wet verbetering poortwachter. Met de ArboNed Goed geregeld check breng je eventuele verbeterpunten in je risicobeheersing snel en helder in kaart.

Wat kun je als werkgever doen?
Op www.goedgeregeldcheck.nl krijg je in 5 minuten inzicht in de risico’s die je bedrijf loopt en wat je nog moet regelen als een werknemer ziek wordt. Deze Goed geregeld check vertelt direct hoe je kunt besparen op bedrijfskosten als gevolg van verzuim, en hoe je de productiviteit van je mensen kunt verhogen. Een actief arbobeleid zorgt voor meer vitaliteit van je organisatie en voor betere prestaties. Hoe goed is het bij jou geregeld?

Concreet advies nodig?
Voor informatie over de Goed geregeld check en over verzuim en preventie neem je contact op met ArboNed, preferred supplier van CLC-VECTA, via +31 (0)30 - 299 62 77 of stuur je een bericht.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers