Hoofdlijnenakkoord: voorstel afschaffen verlaagd BTW tarief culturele goederen en diensten

16-5-2024

Hoera, ze zijn eruit! Maar de eerste vragen over het Hoofdlijnenakkoord komen al binnen, vooral over het voorstel voor het afschaffen van het verlaagd BTW-tarief op culturele goederen en diensten. Het afschaffen hiervan kan niet alleen grote impact hebben op de leden van CLC-VECTA, onder meer de artiestenbureaus, maar ook op de gehele evenementensector.
 
In april 2023 verscheen het rapport ‘Evaluatie van het verlaagde BTW tarief’. In dit rapport werd eventuele afschaffing van dit tarief met de mogelijke positieve en negatieve effecten op alle productgroepen geëvalueerd. Dit rapport was voor ons aanleiding om door lobby inspanningen er voor te zorgen dat de positieve aanbevelingen door Den Haag in de besluitvorming overgenomen zouden worden. Door de formatie zijn er echter in Den Haag geen stappen richting besluitvorming genomen.
 
Met de presentatie van dit Hoofdlijnenakkoord komt het BTW-vraagstuk weer vol in beeld. Gezien de rapportages die er liggen over de effectiviteit van het verlaagde BTW-tarief voor onze branche, zullen wij ons – samen met onze lobby partners – hier de komende tijd hard voor blijven maken. 
 

Als lid van Gastvrij Nederland (onderdeel van VNO-NCW en MKB-Nederland) hebben we middels een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer onder meer gevraagd om met elkaar in gesprek te gaan.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers