Hotel van Oranje trekt chefkok Gijs Verbeek aan
Restaurant DUTCH!, onderdeel van de Hotel van Oranje, heeft twee nieuwe leidinggevenden. Gijs Verbeek is aangetreden als nieuwe chef-kok en gaat zijn grote culinaire kennis en ervaring inzetten bij Restaurant DUTCH! en Grand Café ’t Elfde Gebod.
Gijs Verbeek is afkomstig van het voormalige door Michelin bekroonde restaurant Savelberg, waar hij vijf jaar chef-kok was van Henk Savelberg. De afgelopen vier jaar werkte Gijs Verbeek samen met topchef Ron Blaauw, die als huisadviseur verbonden is bij Central Park. Friso Bouwmeester, nu ruim 10 jaar in diverse supervisor functies werkzaam voor de Hotels van Oranje, is de nieuwe restaurant manager van Restaurant DUTCH!.
Op de kaart zetten
Gijs Verbeek doorliep met succes alle koksopleidingen en sloot deze af met de Sterklas, de hoogste culinaire opleiding in Nederland die in samenwerking met SVH Meesterkoks wordt gegeven. Voor zijn werk als chef-kok bij Savelberg en Central Park was hij werkzaam bij voormalig tweesterren restaurant De Zwethheul in Schipluiden, Hotel Okura in Amsterdam en het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre.
Friso Bouwmeester heeft ervaring in leidinggevende functies in meerdere Restaurants van Oranje. Hij heeft zijn sporen verdiend onder andere bij Grand Café ’t Elfde Gebod en in Restaurant DUTCH! Bij de laatste maakt hij nu de overstap van assistent restaurant manager naar restaurant manager.
Jaap Liethof, algemeen directeur van de Hotels van Oranje is verguld met de komst van de nieuwe chef-kok Gijs Verbeek en het duo dat hij met Friso Bouwmeester gaat vormen. "Beiden zijn met hun kwaliteiten in staat om Restaurant DUTCH! nog beter op de kaart te zetten en in het verlengde daarvan een waardevolle bijdrage te leveren aan de kwalitatieve variëteit die de Hotels van Oranje te bieden hebben."
Bron: Eventbranche.nl