ICCA komt naar Amsterdamse congreslocatie Beurs van Berlage

11-7-2015

ICCA, the International Congress and Convention Association, is de internationale vereniging voor de congresbranche en telt wereldwijd ongeveer duizend leden uit meer dan 90 landen. ICCA is gespecialiseerd in internationale verenigingscongressen. Komende week strijkt zij neer in de Amsterdamse congreslocatie Beurs van Berlage voor een meerdaags internationaal congres. Vanaf 12 juli tot en met 15 juli krijgen de ongeveer 150 congreslocaties, -organisatoren en andere professionals uit deze branche alle ins en outs te horen over de acquisitie van internationale verenigingscongressen en conferenties.

Dat ICCA naar Amsterdam komt is geen toeval. “Amsterdam is een zeer internationale stad en staat al geruime tijd in de top 10 van Europese steden met de meeste internationale congressen. Bovendien is ons hoofdkantoor gevestigd in Amsterdam, waardoor we veel mankracht beschikbaar hebben” aldus Martin Sirk, CEO van ICCA. Ook de Beurs van Berlage was een weloverwogen keuze: “Beurs van Berlage groeit al jaren en heeft zich een betrouwbare en ervaren partner getoond in de ontwikkelingen. Daarnaast is de locatie van dit congrescentrum uniek. Internationale gasten ontvang je natuurlijk het liefst in het hart van de stad. Gecombineerd met de capaciteit en ervaring van de Beurs van Berlage was dit de ideale locatie voor dit congres.”

RSMP zoals het congres is getiteld, staat voor Research, Sales and Marketing Programme en gaat vooral in op de vraag hoe verenigingen, die in potentie een congres organiseren, gevonden en benaderd kunnen worden. Daarnaast zijn er sessies over hoe men dient om te gaan met de inhoud van het congres en hoe ervoor gezorgd kan worden dat de boodschap van de organisator goed in het evenement tot uiting komt.

Manager commerciële zaken van de Beurs van Berlage, Michiel Lindenbergh, kijkt zelf ook bijzonder uit naar de bijeenkomsten: “We zijn al jaren lid en partner van ICCA en deze vereniging verschaft ons het nodige inzicht om te groeien. Onder andere dankzij ICCA zijn we de afgelopen jaren gegroeid naar ongeveer 30 meerdaagse internationale congressen per jaar. Het is dan ook fantastisch om deze bijeenkomst te mogen verwelkomen”.

Bron: CongresWereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers