Inzendingen Buma NL demopanel verdubbeld

25-8-2015

Het aantal partijen dat een demo heeft ingezonden voor het demopanel op Buma NL is verdubbeld ten opzichte van eerdere edities. De winnaar van het demopanel krijgt een bijdrage uit het Sena Musicproductiefonds om de opname professioneel uit te werken.

Buma NL richt zich dit jaar op ‘de bredere Nederlandstalige muziek’, waar het in eerdere jaren vooral op het volkse segment richtte. De bredere opzet komt ook terug in het jaarlijkse demopanel. De inschrijving stond open voor alle soorten originele Nederlandse werken in de Nederlandse taal.

Mark Hofstede van Brand New Live, dat in opdracht van Buma Cultuur de productie van Buma NL op zich neemt, meldt op zijn Facebook-pagina dat het aantal inzendingen is verdubbeld ten opzichte van eerdere edities.

De inzendtermijn is sinds deze week gesloten. Uit alle inzendingen wordt een selectie gemaakt. De geselecteerden kunnen tijdens Buma hun song laten beluisteren door een vakjury, bestaande uit onder meer producer/componist/zanger Edwin van Hoevelaak, songwriter/producer Lodewijk Martens en tekstdichter Han Koreneef. De artiesten krijgen direct na het beluisteren van de demo al feedback van de jury. De tien beste inzenders mogen aan het einde van Buma NL hun demo live laten horen aan de muzieksamenstellers van de radiostations die zich aan Buma NL hebben verbonden. Deze kiezen uiteindelijk één winnaar.

Sena is net als tijdens eerdere edities van Buma NL nauw betrokken bij het demopanel, waar dit jaar een Sena Muziekproductiefondsprijs van € 3.000,- aan gekoppeld is, € 500,- euro meer dan vorig jaar. “Sena is van mening dat Nederland gebaat is bij een muzikaal zo divers mogelijk klimaat”, aldus Anita Verheggen van Sena. “We gaan dus verder dan alleen het overhandigen van een cheque en willen de winnaar ook een stap verder begeleiden. Alleen dan heeft het zin om zo’n investering te doen.”

Als partner nodigt CLC-VECTA leden graag uit om kosteloos een bezoek te brengen aan Buma NL (conferentie, awardshow, lunch, etc.) in combinatie met deelname aan de Platformbijeenkomst Entertainment. Meer informatie hierover vind je hier.

Bron: Entertainment Business

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers