Is jouw organisatie ook twee minuten stil op 4 mei?
Op 4 mei vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. Dan herdenkt Nederland zijn oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Uit respect voor de doden is het in het hele land om acht uur ’s avonds twee minuten stil. Onderzoek wijst uit dat 84 % van de Nederlanders dit van belang vindt.
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei stelt het daarom bijzonder op prijs wanneer je jouw medewerkers en klanten wilt attenderen op 4 en 5 mei. En het hen en vele anderen mogelijk wilt maken om te herdenken in twee minuten stilte.
Twee minuten stilte
Herdenken gebeurt niet alleen bij het Nationaal Monument op de Dam, maar in elke gemeente in Nederland, bij één van de ruim 3500 oorlogsmonumenten. Iedereen kan overal twee minuten stil zijn en respect voor de doden tonen. En iedereen kan het anderen mogelijk maken de twee minuten stilte in acht te nemen.
Door de toenemende mobiliteit en de 24-uurseconomie is het wél een extra uitdaging om die twee minuten stilte te realiseren. Gelukkig zetten veel branches, bedrijven en organisaties zich hiervoor in, waardoor het ook vandaag de dag elk jaar weer lukt. Zo geldt op Schiphol een start- en landingsverbod, staat het treinverkeer stil en gaan zelfs websites op zwart. In deze brochure laat het Nationaal Comité 4 en 5 mei zien hoe jouw organisatie de twee minuten stilte om 20.00 uur op 4 mei kan respecteren.
Draag de fakkel: hét landelijke symbool van 4 en 5 mei
De fakkel is het landelijke symbool van 4 en 5 mei. Door de fakkel te dragen laten mensen zien dat zij herdenken en vieren belangrijk vinden. Veel bedrijven doen al mee en kopen een display met fakkeltjes die zij uitdelen aan medewerkers en publiek. Voorbeelden zijn NS, RET, Soldaat van Oranje-De Musical, Telegraaf Mediagroep, Google, Hema en Classic FM. De fakkels kun je bestellen in de webshop of lees er meer over in de brochure.