Kabinet stelt geld beschikbaar voor kosten coronatoegangscheck

03-2-2022

Het kabinet heeft middelen beschikbaar gesteld om bij te dragen in de kosten voor de implementatie en de uitvoering van de coronatoegangscheck door ondernemers. Deze middelen zijn bedoeld voor ondernemers in de CTB-plichtige sectoren voor wie toegangscontrole een extra taak is, en waar normaal gesproken geen toegangsbewijs nodig is om binnen te komen. Om lokaal maatwerk voor ondernemers te kunnen leveren, loopt de verstrekking van de middelen via de gemeente. Zij kunnen een geldbedrag aan ondernemers ter beschikking stellen, maar bij voorbeeld ook CTB-hosts aanstellen of slimme oplossingen organiseren, zoals centrale controlepunten met polsbandjes.
 
Op korte termijn komt ruim 66 miljoen euro beschikbaar voor de eerste maanden van 2022. Op coronatoegangscheck.nl komt binnenkort een overzicht van gemeentelijke regelingen zodra deze bekend zijn. Via deze website, een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW, vind je ook meer ondersteunende informatie over de toegangscheck. Zo zijn er voorbeelden van slimme manieren om de toegangscheck uit te voeren en kun je maatwerkadvies krijgen van ervaren adviseurs.
 
Zodra er meer bekend is over de inhoud van de regelingen, informeren we je daar uiteraard over. Via coronatoegangscheck.nl is dan ook een overzicht beschikbaar van gemeentes en links naar gemeentelijke websites voor informatie en aanvragen.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers