Kwart van reisbudget zakelijke reiziger zijn verborgen kosten

16-8-2013

Zakenreizigers kunnen flink wat geld uitsparen door zogeheten 'verborgen kosten' als eten, entertainment en vervoer vooraf goed te regelen. Dat vindt BCD Travel, dat de kosten voor zakenreizen onderzocht.

Volgens het onderzoek van de zakenreisgigant bestaat ruim een kwart van het gemiddelde reisbudget uit verborgen kosten. Moderne technologie moet die kosten aanzienlijk verminderen.

BCD stelt dat bedrijven doorgaans goed letten op de kosten voor vliegtickets, treinreizen, hotels en huurauto's, maar dat er nog meer te besparen valt. 'Reizigers maken vaak extra kosten door ad-hocuitgaven', zegt Diederik Banken, Vice President Commercial voor de Benelux bij BCD Travel.

'Ze kiezen een telefoonprovider die hun smartphone ondersteunt, eten bij het eerste het beste restaurant dat er goed uitziet en nemen automatisch een taxi vanaf het vliegveld. Deze uitgaven leiden jaarlijks tot een flinke kostenpost. Maar nu is het mogelijk om deze kosten te beperken met gebruik van technologische oplossingen. Denk aan internetdiensten als Groupon en Skype, aan apps waarmee je vooraf goedkoper een taxi kunt bestellen of aan een automatisch sms-bericht bij aankomst op het vliegveld om reizigers te wijzen op de city express in plaats van een dure taxi. Door op het juiste moment in te springen, kunnen we reizigers helpen slimmere keuzes te maken.'

In de whitepaper 'Hidden spend: mining a rich new vein of savings' geeft BCD Travel verdere tips om de kosten voor zakenreizen in de hand te houden.

Bron: Micetravel.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers