Laat weten hoe je de Wet Markt en Overheid ervaart

13-2-2015

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken voert onderzoeksbureau Ecorys de evaluatie uit van de Wet Markt en Overheid (M&O). De wet M&O moet voorkomen dat overheden oneerlijk concurreren met bedrijven. In de wet staan onder meer gedragsregels waaraan overheden zich moeten houden om concurrentievervalsing te voorkomen. Zo moeten zij bijvoorbeeld alle kosten die ze maken doorberekenen in de prijs als ze de markt opgaan. Voor een goede evaluatie willen de onderzoekers van ondernemers weten hoe zij de wet ervaren.

De resultaten van de enquête zullen strikt vertrouwelijk worden behandeld en zullen in de rapportage niet herleidbaar zijn tot individuele personen of bedrijven. Ook zullen geen individuele reacties worden doorgegeven aan het Ministerie van EZ, de Autoriteit Consument en Markt (ACM) of andere overheden. De geschatte invultijd bedraagt circa 10-15 minuten.

Ga naar de enquête. Het invullen van de enquête is mogelijk tot woensdag 25 februari 2015.

Meer informatie over deze wet is te vinden in het infoblad Markt en Overheid van MKB-Nederland en VNO-NCW, of in de flyer van de Autoriteit Consument en Markt.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers