Loonaangifte per 2020 alleen nog met eHerkenning

03-12-2019

Wie vanaf 1 januari 2020 aangifte loonheffingen wil doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk, heeft daarvoor eHerkenning nodig, zo meldt de Belastingdienst. Op het werkgeversportaal van UWV kan al vanaf 1 november niet meer worden ingelogd zonder eHerkenning. eHerkenning is een inlogmiddel voor ondernemers, vergelijkbaar met DigiD, dat kan worden aangevraagd bij één van de 6 leveranciers die door de overheid erkend zijn. Per (overheids)dienst gelden verschillende minimale beveiligingsniveaus van eHerkenning. Voor het inloggen bij de Belastingdienst heb je minimaal eH3 nodig.
 
Ketenmachtiging
Werk uitbesteden waarbij eHerkenning nodig is, zoals een aangifte loonheffingen via je loonadministrateur, kan met een ketenmachtiging. Je hoeft in dat geval zelf (enkel hiervoor) geen eHerkenning aan te vragen. Je moet de tussenpartij dan wel toestemming geven voor de ketenmachtiging.
 
Eenmanszaak / ZZP’er?
Als eenmanszaak of ZZP’er kun je tot en met 9 december alleen nog inloggen met je DigiD. Vanaf 10 december kun je ook gebruikmaken van eHerkenning.
 
De invoering van eHerkenning is een belangrijke stap in het vetminderen van de lasten- en regeldruk voor ondernemers. Op dit moment hebben overheidsorganisaties het identificeren nog op verschillende manieren geregeld. Je moet dan telkens inloggen met een aparte gebruikersnaam en wachtwoord. Met eHerkenning als enkel inlogmiddel wordt dat gemakkelijker en veiliger.
 
Meer informatie over eHerkenning, vindt je op de speciale website van de Rijsoverheid.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers