Nationale Evenementenprijzen uitgereikt in Nijmegen

20-11-2014

De winnaars van de Nationale Evenementenprijzen 2014 zijn vandaag bekend gemaakt. In de categorie Evenementenstad van het jaar - 80.000+ won Eindhoven de Prijs, en liet hiermee Leeuwarden, Rotterdam, Groningen en Deventer achter zich. In de categorie Evenementenstad van het jaar - tot 80.000 inwoners viel Valkenburg aan de Geul in de prijzen. Tiel werd goede tweede.

In de running voor de titel Beste Publieksevenement waren Fisherman’s Friend StrongmanRun, Deventer op Stelten, Call of the Mall, het World Food Festival en het European Youth Olympic Festival (EYOF). Deventer op Stelten ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor.

De jury verkoos Hotel Rotterdam/Wake up in it boven Welcome to the Village en Roof Garden Arnhem in de strijd om de Innovatieprijs. Zwarte Cross ontving de tweejaarlijkse Grand Prix.

Juryrapport
De jury is van mening dat de kwaliteit van de inzendingen goed was. De jury constateert een professionele aanpak op het gebied van publieksevenementen bij gemeenten en organisatoren. Het verschil in aanpak en organisatie tussen de grote gemeenten (80.000+ inwoners) en de kleinere (tot 80.000 inwoners) is daarentegen wel aanzienlijk.

Trofeeën
De Evenementenprijs 2014 is een speciaal ontwerp van beeldend kunstenares Inge Ummels. Zij heeft het beeldmerk van de Stichting Nationale Evenementenprijzen als basis genomen. Eén van de 'juichende mannetjes' uit het beeldmerk van de Prijzen is op kunstzinnige wijze afgebeeld. Door het verschillend kleurgebruik worden de specifieke categorieën van de prijs aangegeven. Inge Ummels woont en werkt in haar atelier U&U in Nederhemert bij Den Bosch.

Vakjury
Het juryberaad voltrok zich mede vanuit de verschillende achtergronden van de vijf juryleden: wetenschap, politiek-bestuurlijk, bedrijfsleven en evenementenorganisatoren. De jury staat onder leiding van Eltje de Klerk; senior adviseur bij BMC en Alpha Adviseurs. Naast De Klerk bestaat de jury uit de volgende leden: Hans Ligtermoet; directeur Vereniging van EvenementenMakers (VVEM), Erik Ruts van Sponsorbrein, Joost Carlier, voormalig directeur van LOC7000 en Karoline Wiegerink, Lector City Hospitality & City Marketing Hotelschool The Hague.

    Nationaal Congres Evenementen
    De Nationale Evenementenprijzen werden uitgereikt tijdens de eerste editie van
    het Nationaal Congres Evenementen in Nijmegen. Het congres stondt dit jaar in
    het teken van ‘Eigen Fabrikaat’, het programma bestond onder meer uit een
    toekomstdebat over publieksevenementen in 2030 met o.a. de wethouders van
    Arnhem en Nijmegen en de organisatoren van de Vierdaagsefeesten en de
    Marathon van Rotterdam. Verder bood NCE een vijftal themasessies over
    relevante onderwerpen binnen de evenementensector. Het NCE 2015 vindt
    plaats in Tilburg.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers