Nieuw digitaal magazine voor werkgevers over Participatiewet

24-4-2015

MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland lanceren vandaag Opnaarde100000.nl, een nieuw digitaal magazine over de Participatiewet. Staatssecretaris Klijnsma (SZW) ontvangt vandaag symbolisch het eerste exemplaar van Aart van der Gaag. Hij vertegenwoordigt werkgevers bij het project om 100.000 banen te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking.

100.000 banen creëren
Werkgevers gaan zich inspannen om 100.000 nieuwe werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat doel moet in 2026 gehaald zijn, is afgesproken in het Sociaal Akkoord in april 2013. Maar een eerste stap is om 14.000 extra werkplekken tussen nu en 2017. Anders overweegt het kabinet een Quotumwet in werking te laten treden. Dan moeten bedrijven een verplicht percentage mensen in dienst nemen met een arbeidsbeperking. Anders krijgen ondernemers, per niet-gerealiseerde werkplek, een boete.

Digitaal loket werkgevers
Het nieuwe magazine www.opnaarde100000.nl is speciaal voor ondernemers gemaakt. De artikelen nemen werkgevers mee langs de Participatiewet. Het magazine bevat mooie verhalen uit de praktijk en laat werkgevers zien wat er in hun omgeving gebeurt. Het online blad biedt ook inspirerende en praktische informatie voor ondernemers.

Bovenal vormt het online magazine de start-up voor een digitaal loket voor werkgevers. Dit wordt in het kader van de 100.000 banen door de werkgeversorganisaties gebouwd. Het project opnaarde100000 wordt dankzij dit nieuwe magazine weer meer zichtbaar.

Jetta Klijnsma bezoekt bedrijven
Vandaag bezoeken Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Aart van der Gaag diverse bedrijven die actief werk bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. Samen bezoeken zij onder meer de Hema in Voorschoten, de NS (in de trein) en Rietlanden Terminals in Amsterdam. Ze praten met werknemers met een beperking die aan de slag zijn en met hun werkgevers.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers