Nieuw gebouw Amsterdam RAI

11-6-2013

Oktober 2013 start de bouw van de nieuwe, flexibele en duurzame congres- vergader- en kantoorruimte aan de noordzijde van Amsterdam RAI.

Het RAI complex is ingericht om zo flexibel mogelijk te zijn, om alle mogelijke soorten evenementen te kunnen huisvesten. Dit zijn zowel evenementen die het hele complex beslaan als evenementen die een gedeelte van het gebouw gebruiken. Zeker in deze tijd is flexibiliteit van groot belang. Er is een groeiende behoefte aan locaties waar congresmogelijkheden gecombineerd kunnen worden met een beurs en/of een aantal vergaderzalen, voor break-out-sessies of bijvoorbeeld een productpresentatie.

Uiteraard heeft Amsterdam RAI met een centraal gelegen Auditorium en het Elicium al deze mogelijkheden ruimschoots in huis. In de noordzijde van het complex waar de grootste hal van Amsterdam RAI, hal 1 en de aangrenzende hal 4/5 bij uitstek geschikt zijn voor grote beurzen, zijn de congres- en vergaderfaciliteiten een waardevolle aanvulling. Om de multi-inzetbaarheid compleet te maken wordt er in het nieuwe gebouw ook nog een kwaliteitsrestaurant gevestigd.

Duurzame bouw
Om onze positie als duurzaam beurs- en congrescentrum te versterken, is bij de nieuwbouw van Amsterdam RAI gekozen om de meest duurzame technieken te gebruiken. Daarom is er ook gekozen te streven naar BREEAM-NL excellent niveau. Dit is het keurmerk voor duurzaamheid en wordt beheerd door de Dutch Green Building Council (DGBC). Dit houdt onder meer in dat er voor de verwarming en koeling van het gebouw zo veel mogelijk gebruik gemaakt wordt van natuurlijke middelen zoals bijvoorbeeld warmte- en koudeopslag (WKO) en zonnepanelen. Naast het Atrium op de kantooretages, wordt aan de zuidzijde over de gehele hoogte een verticale kas gebouwd waar onder andere groenten en kruiden verbouwd zullen worden voor in het restaurant. Naast vergader-, congres- en kantoorruimte dus ook city-farming.

Kortom, een nieuw multifunctioneel gebouw dat zorgt voor een modern aangezicht van de RAI vanuit de centrumkant van Amsterdam.

Lees alles over het nieuwe gebouw op onze website.

 

 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers