Nieuw logo MECC Maastricht in lijn met stadsbranding

01-11-2017

Een nieuwe kleur, een nieuw logo, een nieuw lettertype én een nieuwe pay-off. MECC Maastricht presenteert een nieuwe huisstijl die beter past bij een organisatie die klaar is voor de toekomst én die aansluit bij de branding van de stad Maastricht. De rode ster is vijfpuntig, zoals in het wapen van Maastricht, maar heeft toch een eigen karakter. Zo bestaat de ster uit losse elementen die een persoon vormen, wat de persoonlijke kracht van MECC Maastricht toont. De slogan ‘Beyond Boundaries’ vertelt bovendien dat MECC Maastricht letterlijk en figuurlijk over grenzen heen gaat voor succes en beleving. Niet alleen de rode ster visualiseert dat de venue onderdeel uitmaakt van de stad, ook de naam MECC Maastricht laat zien dat de twee partijen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Aan de basis van deze nieuwe branding ligt een gedegen imago- en identiteitsonderzoek uitgevoerd door het Maastrichtse bureau Zoom Industries. MECC Maastricht heeft met verschillende doelgroepen te maken en het verschil tussen de segmenten publieksevenementen, congressen en beurzen en het onderdeel arbeidsmarktcommunicatie, zorgde voor een uitdagende case. In het onderzoek naar het DNA van MECC Maastricht werd duidelijk dat het team van mensen achter het merk één van de grote krachten is van het bedrijf.

Frank Mimpen, commercieel directeur MECC Maastricht: "We staan aan de vooravond van een grondige renovatie van het gebouw en ook de organisatie van MECC Maastricht is de afgelopen jaren in positieve zin veranderd. Wij kwamen steeds meer tot de conclusie dat onze huisstijl niet meer paste bij wie wij zijn en waar wij voor staan. Ook onderzoek wees uit dat mensen, zowel intern als extern, zich niet meer herkende in de oude huisstijl. Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf en het zijn de mensen van MECC Maastricht die het verschil maken. Dat willen wij ook in onze branding laten zien, met een frisse knalkleur en een pakkende pay-off. Beyond Boundaries gaat over het onbegrensd denken en handelen, dat zo typerend is voor onze manier van werken."

De nieuwe huisstijl zal komende periode in fases geïntroduceerd worden, waarbij de website uiteraard als eerste aan de beurt is en vandaag live is gegaan.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers