Nieuwe exploitant voor Slot Zeist gezocht

02-8-2015

Op 1 september start officieel de zoektocht naar een nieuwe exploitant voor Slot Zeist. Projectleider van de gemeente Zeist, Gelinde Groeneveld: "De gemeente is eigenaar van de locatie en de grond erom heen. We zijn op zoek naar een huurder van brug tot brug. De exploitant van de locatie huurt dan het complete pand, inclusief de waterpartij, het amfitheater in de Slottuin, het plein en het park. Met de exploitant willen we een 5-jaren overeenkomst aangaan met een marktconforme huurprijs. In de wetenschap dat de gemeente al het grootonderhoud verricht en dat er op de locatie veel kan en mag met respect voor het gebouw en de collectie, is het verder aan het ondernemerschap van de exploitant."

De gemeente Zeist ging enige tijd geleden al met bewoners en experts in een ‘Slotlab’ om tafel om een witboek voor Slot Zeist op te stellen. Daaruit kwam onder meer naar voren dat de locatie zowel regionaal als landelijk op de kaart gezet moet worden als het visitekaartje van Zeist. "De plek, vlakbij het centrum, het gebouw, de omgeving, het heeft allemaal veel potentieel, mits er op een slimme manier gebruik wordt gemaakt van de kansen. Daarom zijn wij op zoek naar een partij (dat kan een persoon, meerdere personen of een organisatie zijn) die het lef en enthousiasme heeft om van deze prachtige historische plek een bruisende locatie te maken en Slot Zeist op een eigentijdse wijze tot leven te laten komen." Wethouder Marcel Fluitman van Zeist liet eerder al weten dat de toekomstige exploitant Het Slot toegankelijk moet maken en open moet stellen voor iedereen, van jong tot oud, en alle bevolkingslagen. Hij of zij zoekt naar de verbinding tussen heden, verleden en toekomst, waarbij het DNA van Het Slot het uitgangspunt is. Daarbij is ook ruimte voor commerciële en zakelijke evenementen.

Van 1 september tot en met 30 oktober staat er een uitnodiging online om je in te schrijven als kandidaat voor ‘de sleutel’ van Slot Zeist. Een selectiecommissie beoordeelt vervolgens de kandidaten en hun plannen. De nieuwe exploitant kan dan vanaf 1 januari in het bezit zijn van de sleutel. Nu alvast informatie inwinnen? Ga dan naar de site van de gemeente Zeist.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers