NSS kiest voor Congrestolken

26-3-2014

Congrestolken - Conference Interpreters was afgelopen maandag en dinsdag officieel partner van de Nuclear Security Summit 2014 in Den Haag voor het verlenen van tolkdiensten.

Gedurende de afgelopen anderhalf jaar heeft Congrestolken intensief samengewerkt met het Ministerie van Buitenlandse Zaken tijdens de organisatie van de Nuclear Security Summit 2014 in Den Haag, de grootste en belangrijkste conferentie ooit gehouden in Nederland.

De tolken werden ingezet tijdens de plenaire sessies en de bilaterale en informele bijeenkomsten tussen regeringsleiders en hoogwaardigheidsbekleders, in en rond het gebouw van het het World Forum. De diensten werden op verzoek van de organisatie van de Nuclear Security Summit aangeboden in alle VN-talen; Russisch, Arabisch, Chinees, Frans, Spaans en Engels. Tevens verleende Congrestolken haar diensten tijdens de verschillende handelsmissies en het Economisch Forum in Noordwijk, waarbij ook de talen Koreaans en Japans werden aangeboden.

De voorbereiding en organisatie van de tolkdiensten voor de Nuclear Security Summit vereisten een grote mate van betrouwbaarheid, flexibiliteit en inhoudelijke kennis van de processen en dynamiek van grote internationale conferenties.

De tolken die met Congrestolken samenwerken, zijn aangesloten bij AIIC, Association Internationale des Interprètes de Conférence, de enige organisatie van tolken die wordt erkend door grote internationale organisaties als de Verenigde Naties en de Europese Unie.

Over Congrestolken
Congrestolken heeft een staat van dienst van meer dan 35 jaar en verzorgt de inzet van alleen de hoogst gekwalificeerde tolken met als belangrijkste constante de betrouwbaarheid van haar dienstverlening. De simultaantolken van Congrestolken zijn actief binnen de Verenigde Naties en Europese instellingen in Brussel, Straatsburg en Den Haag en tevens binnen het internationale bedrijfsleven, het internationale juridische veld en NGO's.

Alle leden van de Coöperatieve Vereniging Congrestolken hebben een universitaire opleiding, zijn lid van AIIC en hebben jarenlange tolkervaring. Naast de leden bestaat ook het netwerk van Congrestolken hoofdzakelijk uit AIIC-tolken.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers