Ook STIRR pleit voor handhaving lage btw-tarief bij Minister Kamp

29-5-2015

Stichting Innovatie Recreatie & Ruimte (STIRR) maakt zich ook zorgen over het mogelijk schrappen van het lage btw-tarief van 6%. STIRR verzoekt het kabinet dan ook met klem om het lage btw-tarief te handhaven. Dat staat in een brief aan minister Kamp van Economische Zaken, die CLC-VECTA van Gastvrij Nederland* ontving.

Eerder dit jaar werd al bekend gemaakt dat uit onderzoek van NYFER, in opdracht van Gastvrij Nederland, is gebleken dat het schrappen van het btw-tarief van 6% leidt tot een verlies van 55.000 banen in de gastvrijheidssector. Dat is dus precies het tegendeel van wat het kabinet met de voorgenomen belastingherziening probeert te bereiken, namelijk het creëren van 100.000 nieuwe banen.

Samen met 15 andere organisaties in de sector, verenigd in Gastvrij Nederland, heeft CLC-VECTA medio 2014 in een brief aan minister Wiebes staatssecretaris van Financiën er al op aangedrongen geen verschuiving van lasten naar btw te overwegen, maar in te zetten op een daadwerkelijke lastenverlichting.

We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen en onze inspanningen in deze.

* Gastvrij Nederland, gelieerd aan VNO-NCW en MKB-Nederland, vertegenwoordigd een groot aantal organisaties en branches in de gastvrijheidseconomie. De leden van Gastvrij Nederland zijn ANVR, CLC-VECTA, Club van Elf, HISWA Vereniging, Koninklijke Horeca Nederland, Koninklijk Nederlands Vervoer, Schiphol Group, Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, RECRON, Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, Vereniging van Evenementenmakers, Museumvereniging, Federatie Cultuur, VVV Nederland, NBTC Holland Marketing en ANWB.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers