Prinses Beatrix viert 100e verjaardag Erasmus Universiteit in de Doelen

10-11-2013

De Erasmus Universiteit Rotterdam vierde afgelopen vrijdag haar 100ste verjaardag in de Doelen. Op 8 november jl. om 15.30 uur was het precies 100 jaar geleden dat de Nederlandsche Handels-Hoogeschool, de oudste rechtsvoorganger van de Erasmus Universiteit, in de toenmalige Doelen werd geopend.

Het 100-jarig bestaan van de universiteit wordt met een reeks activiteiten gevierd gedurende het academisch jaar 2013-2014. De viering van de geboortedag is hierbij een absoluut hoogtepunt, mede door de komst van Prinses Beatrix.

In de ochtend waren de congreszalen van de Doelen bezet door de verschillende faculteiten, die ieder een eigen symposium organiseerde. Gedurende het plechtige programma in de middag kregen acht Rotterdamse wetenschappers een eredoctoraat en droeg de huidige rector van de universiteit, Henk Schmidt, zijn functie over aan Huibert Pols.

Het zaalprogramma werd afgesloten met een concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Jaap van Zweden, waarna de genodigden konden genieten van een dinerbuffet en een feest in de foyers van de Doelen.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers