Private aanvulling 3e jaar WW voor Tentoonstellingsbranche

26-9-2019

De aansluiting bij de Stichting Private Aanvulling WW & WGA (SPAWW) voor de Tentoonstellingsbranche is een feit. We informeren je graag over de betekenis en gevolgen voor jou en je werknemers.
 
Aanleiding
Een aantal jaren geleden is de maximale WW-duur aangepast van 38 naar 24 maanden.  De centrale sociale partners spraken toen met elkaar af een mogelijkheid te bieden om de WW-duur te kunnen repareren. Die afspraak heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van de SPAWW en per 1 november is aansluiting voor werknemers in de tentoonstellingsbranche, zoals bepaalt bij Cao, geregeld. De regeling is verplicht voor alle bedrijven in de sector.
 
Wat betekent dit voor je werknemers? 
De regeling is bedoeld voor werknemers die vanaf 1 november 2019 werkloos worden en dat na twee jaar nog steeds zijn. De PAWW repareert ook de versobering van de loongerelateerde WGA. Meer uitleg hierover staat in de bijgevoegde flyer voor werknemers en op de website van SPAWW. De premie voor de SPAWW wordt betaald door de werknemer.
 
Wat betekent dit voor jou als werkgever? 
Binnenkort krijg je een welkomstbericht van SPAWW met informatie over het registratieproces. Maar je kunt ook nu al aan de slag met je registratie. Deze video helpt je daarbij. Daarnaast is het belangrijk om werknemers te informeren over de regeling (bijvoorbeeld m.b.v. de flyer voor werknemers). Per 1 november ga je immers de premie inhouden op het brutoloon en afdragen aan SPAWW.
 
Premie
Voor 2019 bedraagt de premie 0,3% en in 2020 0,4%. De premie loopt met de jaren op: 0,5% in 2021 en 0,6% in 2022. Het is nog niet bekend hoe hoog de premie na 2022 zal zijn, maar afgesproken is dat dit nooit meer dan 0,75% zal worden. 
 
Meer weten?
Meer uitleg staat in de flyer voor werkgevers en op de website van SPAWW.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers