Rashondenshow nog zeker 4 jaar in MECC Maastricht

14-9-2017

De Internationale Hondententoonstelling wordt nog zeker 4 jaar in MECC Maastricht georganiseerd. Organisator Stichting Honden Tentoonstelling Maastricht (HTM) heeft bijgetekend tot 2021. De stichting is met recht de oudste klant van het MECC en organiseert jaarlijks in het laatste weekend van september de drukbezochte rashondententoonstelling. Dit jaar vindt de 38e editie van de Internationale Hondententoonstelling plaats op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober.

De hondententoonstelling is een plek waar hondenliefhebbers hun honden kunnen laten keuren op het uiterlijk dat hoort bij bijbehorende rasstandaard. De tentoonstelling is toegankelijk voor iedereen, van fokkers tot gewoon trotse hondenbezitters. Er is een keurmeester die alle honden afzonderlijk beoordeelt en een keurrapport dicteert.

John Wauben, Voorzitter Stichting Honden Tentoonstelling Maastricht: "Aan het einde van de middag komen alle beste honden in de grote erering bij elkaar. Eén keurmeester maakt dan uit wie er Best in Show wordt. Naast de keuringen zijn er ook dit jaar weer ruim 30 verkoop- en informatiestands met alles op het gebied van hondenvoeding, hondenspullen en opvoeding. Ook honderden fokkers zijn aanwezig om u te vertellen over hun favoriete rassen. MECC Maastricht en de Rashondenshow zijn dan ook al jaren een gezellig dagje uit voor het hele gezin".

In totaal zullen zo’n 2.500 hondenbezitters hun honden laten keuren, afkomstig uit 38 landen. Wereldwijd zijn er in totaal 354 erkende hondenrassen. Naar de Internationale Hondententoonstelling komen 3.200 honden, behorend tot 280 verschillende hondenrassen. Dat betekent dat zeker 77% van het totaal aantal erkende hondenrassen aanwezig zal zijn.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers