Rotterdam Ahoy zet volgende stap in verduurzaming

05-12-2019

De afgelopen jaren heeft Ahoy verschillende duurzame ontwikkelingen doorgevoerd. Nu zijn daar twee belangrijke pijlers aan toegevoegd: afgelopen week werd een meerjarig contract getekend met duurzame afvalwerker SUEZ en begin januari wordt gestart met de realisatie van het grootste zonnedak van Rotterdam.

Corine Dijkhuizen, Manager Facility Services van Rotterdam Ahoy, over de samenwerking met SUEZ: 'In Ahoy komen op jaarbasis ontzettend veel verschillende afvalstromen vrij. Van voornamelijk plastic bij concerten, tot hout, papier/karton en tapijt bij beurzen. Dat wij met de samenwerking met SUEZ een reductie van 20% in het eerste contractjaar en 15% in het tweede contractjaar gaan realiseren op de omvang van het bedrijfsafval, is een fantastische vooruitgang.'
Daarnaast vinden er momenteel voorbereidende werkzaamheden plaats aan het dak van Hal 1 en het kantorencomplex van Ahoy. Begin januari aanstaande worden daar 2.562 zonnepanelen geplaatst, dat de CO2 uitstoot met 25% moet reduceren. Zodra de uitbreiding van Ahoy gereed is eind 2020, wordt ook het dak hiervan bekleed met zonnepanelen. Uiteindelijk krijgt Rotterdam Ahoy het grootste zonnedak van Rotterdam.


 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers