Staat jouw bedrijf ook 'Open voor 50 Plus'?

07-5-2015

De beste kandidaat op de juiste plek, dat lijkt een logisch uitgangspunt. Maar ondanks het feit dat in het bedrijfsleven grote groepen werknemers ouder zijn dan 50, blijkt het voor deze groep na baanverlies vaak erg lastig om weer een arbeidsplaats te vinden. Omdat MKB-Nederland waarde hecht aan een goed functionerende arbeidsmarkt, waar werknemers tot aan de pensioenleeftijd volledig en volwaardig participeren, zet de ondernemersorganisatie haar netwerk en organisatievermogen in om werkgevers zo optimaal mogelijk te bereiken en het netwerk van 50-plussers te vergroten. Vanzelfsprekend steunt CLC-VECTA dit initiatief en de bijbehorende campagne ‘Open voor 50 Plus’.

Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland: “Het klinkt misschien tegenstrijdig om in deze lastige economische tijd deze oproep te doen, maar er is reden toe: vakmanschap en ervaring gaan steeds zwaarder wegen. En daarover beschikken juist 50-plussers. MKB-Nederland wil graag een extra stap doen om deze groep een goede kans te geven.”

Ideale teamsamenstelling
In de campagne 'Open voor kansen, open voor 50-plus', een gezamenlijk initiatief van MKB-Nederland en UWV, worden werkgevers onder meer gevraagd de campagne te steunen en bewust te zijn van het feit dat 50plussers onderdeel zijn van het ideale team. Tijdens de Dag van de Standbouwer zal spreker Marco Hoogerland van de Talentenacademie, op aanreiken van MKB-Nederland, je kennis laten maken met die ideale teamsamenstelling.

Meer weten en de campagne steunen?
Kijk op de campagnesite www.openvoor50plus.nl wat jij kunt doen.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers