Statusupdate daggeldvergoedingen Tentoonstellingsbranche: onbelast uitkeren ja of nee?

23-12-2014

Onlangs informeerden we je al over de branche brede afspraken die CLC-VECTA met de Belastingdienst probeert te maken over het onbelast uitkeren van daggeldvergoedingen, nodig door de inwerkingtreding van de Werkkostenregeling per 1 januari a.s. (klik hier om dit bericht terug te lezen). Graag informeren we je over de status daarvan.

Vooralsnog gaan we er van uit dat de daggeldvergoedingen uitkeringen zijn die vergelijkbaar zijn met de vergoedingen die vallen onder het Reisbesluit Ambtenaren Binnen- en Buitenland, zoals tot op heden ook het geval is geweest. Echter met dien verstande dat de hoogte van de uitkering voor onze branche aangepast moet worden, daar de genoemde uitkeringen in het Reisbesluit Ambtenaren veelal niet toereikend blijken te zijn. Het maken van onbelast verstrekken van vergoedingen voor bijvoorbeeld gereedschap en werkkleding zoals vastgelegd in de cao, maken ook onderdeel uit van ons overleg met de Belastingdienst.

In afwachting van het besluit van de Belastingdienst, wat begin januari wordt verwacht, adviseren wij je zelf nog geen afspraken te maken. Uiteraard informeren we je direct als er een besluit genomen is.

Heb je in de tussentijd vragen? Bel of mail ons gerust op +31 (0)346 - 352 444 of beleidszaken@clcvecta.nl.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers