Succesjaar voor internationale vakbeurzen Amterdam RAI​

08-12-2014

Amsterdam RAI legt de focus op meerdaagse, internationale beurzen en congressen waarbij de eigen evenementen belangrijke pijlers zijn voor het succes van Amsterdam RAI. ‘s Werelds grootste vakbeurs op het gebied van uitrusting, materialen en systemen voor de internationale pleziervaartsector, de Marine Equipment Trade Show (METS), heeft van 18 tot en met 20 november in Amsterdam RAI haar status als meest vooraanstaande maritieme B2B evenement bevestigd. METS verwelkomde een recordaantal exposanten en bezoekers, waaronder 6,5% meer internationale bezoekers en 3% meer internationale besluitnemers.

De 2014 edities van de internationale beurzen op het gebied van verkeerstechnologie en professionele schoonmaak respectievelijk Intertraffic en de ISSA/ INTERCLEAN trokken in Amsterdam RAI meer bezoekers en exposanten dan ooit te voren. Ook was 2014 het jaar van de veelbelovende opstart van GreenTech (tuinbouwtechnologie).

Daarnaast leverden de buitenlandse edities van eigen evenementen (op het gebied van watertechnologie, remanufacturing, verkeerstechnologie en professionele schoonmaak) een groeiende bijdrage aan het resultaat. In 2014 was Amsterdam RAI (co) organisator van 10 internationale evenementen in het buitenland waaronder twee nieuwe beurzen ISSA/ INTERCLEAN Istanbul en BigR/ Rematec USA.

Theo Lingmont is directeur Internationale Beurzen van Amsterdam RAI. Hij verklaart: “Al onze internationale beurzen zijn tijdens de crisis op niveau gebleven of gegroeid. Nu de eerste tekenen van economisch herstel zich aftekenen, groeien ze door naar recordniveau. Het is de bevestiging dat onze beurstitels absolute A-merken in hun sector zijn én dat het medium beurs voor de internationale zakenwereld relevanter is dan ooit.”

Succes van eigen evenementen
Het succes van de eigen evenementen wordt mede bepaald door de nieuwste productontwikkelingen op de beursvloer, het face- to-face contact, de hoge mate van kennisuitwisseling op de stands en tijdens de extra congressen, de goede sfeer, de netwerkgelegenheden en de borrels. Ook het feit dat Amsterdam RAI een gewaardeerd, professioneel zakenpartner is, helpt mee aan het succes van de beurs. Directeur RAI Exhibitions, Ids Boersma, is begin november tijdens de ISSA/ INTERCLEAN in Orlando onderscheiden met de prestigieuze Jack D. Ramaley Industry Distinguished Service Award door de ISSA Board of Directors. Door de jarenlange en zeer succesvolle relatie en de impact van de ISSA/INTERCLEAN shows in de industrie, heeft ISSA deze eervolle prijs aan Ids Boersma toegekend. Een mooie waardering voor Amsterdam RAI als gewaardeerd zakenpartner.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers