Tevreden mensen doen hun best, bevlogen mensen maken het verschil

07-6-2012

Werkend Nederland blijkt een tevreden ‘volk’. Circa 90% van de Nederlandse beroepsbevolking is namelijk tevreden over zijn werk, wat boven het Europese gemiddelde ligt. Het is goed dat werkgevers met regelmaat medewerkerstevredenheidsonderzoeken uitvoeren. De uitkomst geeft alleen een eenzijdig beeld. Wat blijkt, slechts 20% van de werknemers is bevlogen op het werk.

Het verschil maken in resultaat
Bevlogen werknemers zijn ook tevreden. Tevreden werknemers zijn niet per definitie bevlogen. Hoewel beide te maken hebben met een positief gevoel, is er bij bevlogen mensen sprake van een drive, terwijl bij tevreden mensen sprake is van een lagere activiteit en een verzadigd gevoel. Tevreden werknemers doen hun best, maar bevlogen werknemers maken het verschil in de resultaten. Hoe krijg je als werkgever zicht op waar de drive zit in de organisatie en waar (nog) niet?

Download nu de whitepaper
Wil je meer weten over het verschil tussen tevreden en bevlogen mensen en hoe je dit kunt meten? Download nu de whitepaper 'Streven naar 0% tevredenheid' van 365, preferred supplier van CLC-VECTA.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers