Topmerken presenteren zich op AutoSalon Rotterdam

13-11-2013

De eerste editie van AutoSalon Rotterdam vindt plaats van 29 november t/m 2 december in Ahoy Rotterdam. AutoSalon Rotterdam is de nieuwe ontmoetingsplek voor mensen met een passie voor auto’s. De brede beurs biedt daarnaast een veelvoud aan auto gerelateerde producten en diensten en een verrassend aanbod aan luxe lifestyle presentaties. Zo ontstaat een evenement voor het hele gezin.

Deelnemersveld
AutoSalon Rotterdam is een vernieuwend concept van Rotterdam Expo & Events. Het deelnemersveld is aansprekend. De merken Aston Martin, Audi, Citroen, Peugeot, Ford, Honda, Jaguar, Opel, McLaren, Morgan, Corvette, Porsche, Bentley, Ford USA, RAM, Mitsubishi, Ferrari, Maserati, Harley Davidson, Cadillac, Chevrolet, Mercedes, Lamborghini, Seat, Skoda, Toyota, Tesla, Volvo, Subaru, Rolls Royce, Infinity, Nissan, Renault, Dacia, Volkswagen en diverse bedrijfswagens zijn definitief. Met een aantal overige gerenommeerde merken is de organisatie in een vergevorderd onderhandelingsstadium.

Pleinen vol beleving
In samenwerking met partners Autoveiling.nl en In de Wal TaxatieCenter presenteert AutoSalon Rotterdam het “Taxatie Plein”. Hier kunnen standhouders en bezoekers auto’s laten inspecteren, taxeren, een gegarandeerd bod aanvragen en aanbieden op de veiling. Dit houdt in dat de bezoeker met het gegarandeerde bod verder kan “shoppen” op de beurs, waardoor de retail op de beurs wordt gestimuleerd. Daarnaast presenteert Ton Roks van het blad Octane magazine een zogenaamd “Octane Plein”. Op dit plein pakken internationale deelnemers uit met zeer bijzondere classic dream cars.

Eén van de pleinen is volledig gericht op zuinig rijden: het ‘elektrisch rijden paviljoen’. Hier wordt veel aandacht besteed aan de combinatie van zuinig, stil en milieuvriendelijk rijden gekoppeld aan comfort en rij gemak. Op dit paviljoen zijn de nieuwste elektrische auto’s, driewielers, fietsen en scooters te zien.

Bijzondere aandachttrekkers
Andere aandachttrekkers op de beurs zijn een prachtige WRC simulator (World Rally Championship) uit Engeland waarin de bezoeker de sensatie van de bijrijder beleeft in een wereld rally auto, en de eerste Afrikaanse auto, de Turtle 1. Deze laatste is een concept- auto die speciaal ontwikkeld is voor de Afrikaanse markt, met afgedankte spullen uit onder meer Nederland. Al met al zorgen de auto gerelateerde paviljoens, het lifestylepaviljoen, het kunstpaviljoen en een mooi aanbod aan entertainment voor een complete beleving voor het gezin.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers