Topsport Amsterdam en RAI Amsterdam bundelen krachten

15-10-2024

RAI Amsterdam is de nieuwe locatie van het Sportgala van Amsterdam, en wel aan de vooravond van paardensportevent Jumping Amsterdam. De nieuwe locatie van het Sportgala is onderdeel van een driejarige samenwerking tussen RAI Amsterdam, Jumping Amsterdam en Topsport Amsterdam.

Het Sportgala van Amsterdam wordt jaarlijks georganiseerd om stil te staan bij de uitzonderlijke sportprestaties die Amsterdamse sporters leveren. Frank Thewessem, directeur Topsport Amsterdam, is blij met de RAI als nieuwe locatie van het gala. “Jumping Amsterdam is één van de toonaangevende topsportevenementen in de stad. Vanuit deze samenwerking kunnen we elkaar heel goed versterken: het gala vindt plaats tijdens een groot topsportevenement en op een zeer centraal gelegen locatie. Door deze samenwerking kunnen met elkaar een duurzamere operatie optuigen. En dat is wat we willen.”

Sport verbindt
Irene Verheul, directeur Jumping Amsterdam, is trots dat ze het gala binnen de bestaande faciliteiten van Jumping Amsterdam mag hosten. “Dit benadrukt dat het platform van Jumping Amsterdam meer is dan alleen de paardensport. Via het sportevenement versterken we de verbinding met de topsport in Amsterdam.”

RAI Amsterdam verwelkomt jaarlijks diverse sportevenementen, waaronder Jumping Amsterdam, fitnesscompetitie Hyrox en de World Gymnaestrada in 2023. Sinds 2014 vindt de eindpresentatie van het Lucia Marthas Institute of Performing Arts, hét opleidingsinstituut gericht op onder andere dans, ook plaats in de RAI. “Gezondheid, voeding, sport en bewegen zijn belangrijke thema’s waar RAI Amsterdam zich elke dag weer voor inzet”, aldus RAI-CEO Paul Riemens. “Sport verbindt en het is fantastisch dat we deze samenwerking met Topsport Amsterdam gaan intensiveren. Ik kijk enorm uit naar het Sportgala dit jaar aan de vooravond van Jumping Amsterdam.”

Huldiging sporters
Tijdens het Sportgala van Amsterdam worden de felbegeerde Fanny Awards uitgereikt aan de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Talent en Coach van Amsterdam. Naast de awardshow huldigt de gemeente Amsterdam op deze avond tijdens de Kampioenenparade internationale medaillewinnaars en alle Amsterdamse teams die kampioen zijn geworden. Twee andere bijzondere prijzen die worden uitgereikt zijn de Paulien van Deutekom Award voor een sporter die zich niet alleen als sporter, maar ook op persoonlijk vlak op bijzondere wijze onderscheidt. De Amsterdamse Pluim is er voor de Amsterdamse sportaanbieder die het verschil maakt met een sportaanbod voor mensen met een handicap of chronische aandoening.

Bron: Amsterdam RAI

Op de foto van links naar rechts: Frank Thewessem, directeur Topsport Amsterdam, Irene Verheul, directeur Jumping Amsterdam en RAI Amsterdam-CEO Paul Riemens. 
670d1ad2a5d3f.jpg

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers