Tweede Kamer vraagt om aanpassing TVL

24-7-2020

Verschillende Tweede Kamer fracties hebben schriftelijke vragen ingediend over de nieuwe steunmaatregel Tegemoetkoming Vaste Lasten, waarin ze hun zorgen laten blijken over de regeling. Veel bedrijven ondervinden hinder van de coronamaatregelen, maar krijgen geen noodsteun, omdat ze niet over de juiste SBI-code beschikken. Veel vragen gingen dan ook over sectoren die met de verkeerde SBI-code buiten de boot vallen. 

Het CDA heeft het voorstel gedaan van een Commissie van Wijzen om arbitraire, grens- en schrijnende gevallen te (her)beoordelen, om zo weeffouten in de TVL te repareren en gedupeerde ondernemers die niet beschikken over de juiste SBI-code alsnog te compenseren. SGP en GroenLinks vragen of bepaalde gevallen zonder de juiste SBI-code wel in aanmerking voor de TVL kunnen komen, maar dan op basis van een hogere drempel dan 30 procent omzetverlies.

VVD heeft de vraag gesteld of er nog extra steunmaatregelen komen voor sectoren die nog steeds (zo goed als) verplicht gesloten zijn zoals de evenementensector en of de bestaande maatregelen voldoende zijn om deze gezonde bedrijven overeind te houden.

Bron: MKB-Nederland
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers