Tweede keurmerk evenementenbeveiliging contraproductief

24-4-2013

Gisteren kondigde de Vereniging van Beveiligingsorganisaties voor Evenementen (VBE) haar eigen keurmerk op gebied van evenementenbeveiliging aan. De Nederlandse Veiligheidsbranche vreest voor onduidelijkheid in de markt als er naast het bestaande Keurmerk Evenementenbeveiliging een tweede keurmerk komt. Voorzitter Laetitia Griffith roept de VBE op wildgroei in de keurmerken te voorkomen.

‘Het reeds bestaande Keurmerk Evenementenbeveiliging is met bijna 30 keurmerkhouders een gevestigd keurmerk’, aldus Griffith. ‘We hebben dit keurmerk voor de gehele branche ontwikkeld om belangrijke samenwerkingspartners als opdrachtgevers, gemeenten en politie te laten zien wie de professionele en kwalitatief vooraanstaande evenementenbeveiligers zijn. Ik ben bang dat een tweede keurmerk verwarring zaait.’

De Nederlandse Veiligheidsbranche heeft in 2010 het Keurmerk Evenementenbeveiliging gelanceerd zodat de professionele en kwalitatief hoogwaardige hoofdaannemer op gebied van evenementenbeveiliging zich kan onderscheiden. Het keurmerk is de standaard voor kwaliteit, betrouwbaarheid, deskundigheid en professionaliteit van de organisatie en haar dienstverlening. Een onafhankelijke certificatie instelling controleert jaarlijks of een keurmerkhouder nog voldoet aan deze standaard. Het keurmerk staat open voor elke beveiligingsorganisatie actief in de evenementenbeveiliging en staat los van het lidmaatschap.

Griffith: ‘Het Keurmerk Evenementenbeveiliging is net als alle andere keurmerken in de branche een dynamisch document. Om de 3 jaar worden nieuwe thema’s toegevoegd. We nodigen de VBE uit om met ons te werken aan de volgende versie van het Keurmerk Evenementenbeveiliging. En waarom niet, ze hebben immers ook meegeschreven aan het huidige document.’

De Nederlandse Veiligheidsbranche vertegenwoordigt de markt van de particuliere beveiliging, de particuliere onderzoeksbureaus en de geld- en waardetransporten. Leden van de branche zijn gezamenlijk goed voor meer dan 90% van de totale omzet (1,48 miljard euro). De bedrijven bieden innovatieve diensten aan die gericht zijn op het vergroten van de veiligheid in Nederland. Evenementenbeveiliging is een gespecialiseerde vorm van particuliere beveiliging. De bedrijven richten zich op de veiligheidsaspecten bij evenementen. De sectie Evenementen- en Horecabeveiliging is het overlegorgaan van deze bedrijven binnen de Nederlandse Veiligheidsbranche.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers