Update WKR & personeelsfeesten: Reis- en verblijfskosten gericht vrijgesteld

02-3-2015

Let op! Recente ontwikkelingen en berichtgeving hebben ertoe geleid dat de informatie op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Klik hier voor actuele informatie en de meest recente versie van de whitepaper.

Eind vorig jaar stuurden we je onze whitepaper toe met praktische informatie over mogelijkheden om, onder de Werkkostenregeling (WKR) een fiscaal gunstig personeelsfeest te organiseren. Gezien de belangrijke berichtgeving van vorige week, voorzien we je graag van een herziene versie van de whitepaper en praten we je bij over de wijzigingen.

Reis- en verblijfskosten gericht vrijgesteld
De Belastingdienst heeft aangegeven dat de reis- en verblijfskosten bij een personeelsfeest 'in het kader van de dienstbetrekking', gericht zullen worden vrijgesteld. Dat betekent dat de reiskosten van en naar het uitje, een eventuele hotelovernachting en de hapjes en drankjes niet van de vrije ruimte snoepen. Maar onderdelen waarbij het amusement centraal staat, zoals het entertainment en activiteiten als karten of salsadansen, geldt dat je die onderbrengt in de vrije ruimte.

Normbedrag & gepensioneerderen en ZZP-ers
Verder is in de whitepaper het normbedrag voor de maaltijdverstrekking op de werkplek aangepast van € 3,15 in 2014 naar € 3,20 in 2015. Daarnaast hebben we een paragraaf gewijd aan verstrekkingen aan gepensioneerden en ZZP-ers op basis van eerder gestelde vragen.

Downloaden
De whitepaper is via onze website uiteraard te downloaden in PDF. Ontvang je liever een Word-bestand? Mail dan even naar Nathalie Spaargaren.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers