Van Straaten introduceert nieuw materiaal: White-back Textile

30-7-2015

Van Straaten introduceert een geheel nieuw materiaal voor met name stands op beurzen, interieurbouwprojecten en voor op de winkelvloer. White-back is een nieuwe textielsoort, van 250 gram, dat bestaat uit drie lagen, met een witte gecoate achterkant waardoor geen licht valt. Op de voorkant worden sfeerbeelden, campagne-beelden, corporate identity-uitingen of call to actions geprint. Maar als de achterkant van de eyecatcher zichtbaar wordt, dan zorgt de kleur wit voor een visueel neutrale lichtdichte uitstraling.

Vaak zijn de prints op beursstands, of bij interieurprojecten, bevestigd in hangende objecten of constructies. Met lichtgewicht aluminium profielen kan iedere vorm worden gebouwd om de eyecatcher het juiste effect te geven. Voor deze vorm van live communicatie is het belangrijk dat van de achterkant geen licht door komt. Als de lichtinval bijvoorbeeld op een hangende constructie zoals een kubus op een beursstand schijnt, is de full colour-voorkant met de prints niet meer goed zichtbaar. Naast het blokkeren van het licht is het belangrijk dat de achterkant, die vaak zichtbaar is, geen doordruk laat zien maar met de witte kleur zo onopvallend mogelijk blijft.

Naast voor grote hangende objecten is het White-back-materiaal ideaal voor lightboxes die op de beursvloer of in-store worden neergezet. Het wordt gebruikt voor de achterzijde van de lightbox, waarbij het wit van het materiaal ervoor zorgt dat de ledverlichting goed reflecteert. Aan de voorzijde komt dan de visual met de juiste lichtverdeling tot leven. Aan de buitenzijden zorgt het materiaal er ook voor dat er geen licht doorschijnt, waardoor een visueel neutrale lichtdichte uitstraling ontstaat.

Het White-back-materiaal is vlamvertragend en is B1-gecertificeerd. Het is te verkrijgen tot 3,20 meter breed.

Niels van Straaten, directeur van Van Straaten over White-back Textile: “Van Straaten heeft altijd vooropgelopen bij de ontwikkeling van nieuwe technieken. White-back voegt een nieuwe innovatie toe aan ons productportfolio. Vooral onze klanten die stands bouwen op beurzen, die werkzaam zijn in de interieurbouw of in de retail, kunnen gebruik maken van het White-back-materiaal voor speciale toepassingen, waar de creativiteit van een niet opvallende achterkant nodig is. Doordat alle aandacht op de voorkant gericht blijft waarop de visuals zijn geprint, komt het bedoelde visuele effect volledig tot zijn recht.”

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers