Van Straaten introduceert nieuwe textielsoort voor XXL-lightboxprint

19-4-2016

Van Straaten brengt een nieuwe textielsoort op de markt, die geschikt is voor UV-print op een breedte van 5 meter. Het materiaal, genaamd VS-Luxor 500 UV, onderscheidt zich van andere textielsoorten voor grootformaat UV-print doordat het lichtdoorschijnend is. Dat maakt het uitermate geschikt voor het produceren van XXL-prints voor toepassing in lightboxes en andere frames die aan de achterzijde worden aangelicht. Uniek aan VS-Luxor 500 UV is ook de ongevoeligheid voor knikken en beschadiging. Het materiaal is daarnaast REACH-gecertificeerd en vrij van PVC en zware metalen. Van Straaten speelt met de introductie van VS-Luxor 500 UV in op de groeiende vraag naar extra grote en indrukwekkende visuele communicatiemiddelen voor meer impact op beursvloeren, tentoonstellingen en in showrooms.

VS-Luxor 500 UV is een lichtdoorschijnend backlit-textiel, geschikt voor UV-print. Deze variant op het bestaande materiaal VS-Pearl 320 gaat tot een breedte van 5 meter, waar eerder 3,2 meter de grens was. Het materiaal wordt toegepast in LED-frames, lightboxes of in andere eyecatchers en structuren die aan de achterzijde worden aangelicht. De XXL-maatvoering maakt het mogelijk om zeer grote prints af te leveren, zonder naden en van topkwaliteit. Naast het geprinte product zelf, zijn ook de gewenste LED-frames bij Van Straaten te bestellen. Daarbij verzorgt het de levering en montage op locatie. Van Straaten kan dus het hele eindproduct realiseren en ontzorgt klanten volledig.

Groeiende vraag
Het textiel vormt een aanvulling op de bestaande reeks materialen in het portfolio van Van Straaten, dat continu in ontwikkeling is. Van Straaten loopt voorop als het gaat om de ontwikkeling van printinnovaties en het snel inspelen op signalen en wensen uit de markt. Hiermee onderscheidt het bedrijf zich van de concurrentie. De vraag naar zeer grote en indrukwekkende visuele communicatiemiddelen groeit sterk. Met de introductie van deze UV-print op 5 meter breed en een oneindige lengte, voorziet Van Straaten in een duidelijke behoefte en gaat het voor maximale klanttevredenheid.

Niels van Straaten, directeur bij Van Straaten: “Ik zie in verschillende sectoren dat bedrijven gaan voor groot, groter, grootst. Bijvoorbeeld in showrooms in de automotive, op beurzen en tentoonstellingen en in interieurs. Marketing- en eventmanagers zijn op zoek naar echte eyecatchers voor de aankleding van hun vaak grote, hoge ruimtes en hallen. Met dit nieuwe textiel komt dat binnen bereik. VS-Luxor 500 UV laat XXL-visuals in vol ornaat stralen.”

Specificaties van VS-Luxor 500 UV
VS-Luxor 500 UV heeft aan één zijde een PUR-coating, waardoor een hoge printkwaliteit ontstaat. Het materiaal is niet gevoelig voor knikken, waardoor de kans op beschadiging minimaal is. Luxor is REACH-gecertificeerd, 100% PVC-vrij en vrij van zware metalen. Het materiaal is vlamvertragend conform DIN 4102 B1, NF P 92-503ff M1, EN 13501.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers