Van Straaten ontwikkelt constructies met aluminium profielen

11-7-2015

Samen met partner Labate ontwikkelt Van Straaten al jarenlang constructies met aluminium profielen. In samenspraak met architectenbureaus, ontwerpbureaus, kunstenaars en nationale en internationale standbouwers wordt elke keer weer datgene wat onmogelijk leek mogelijk gemaakt.

Aluminium profielen zijn een goed alternatief voor houten constructies. Je kunt de profielen buigen, waardoor eigenlijk elk ontwerp, in elke vorm, gemaakt kan worden. Aluminium profielen zijn lichtgewicht, waardoor je de constructies ook de truss kunt hangen. Tenslotte zijn aluminium profielen flexibel. De prints die je gebruikt, zijn eenvoudig te verwisselen, waardoor je met dezelfde profielen steeds een ander uiterlijk kunt creëren.

Mede door de nauwe en exclusieve samenwerking met Labate is Van Straaten de enige partij in Nederland die deze constructies in zijn geheel ontwikkelt. Patrick Elmensdorp van Van Straaten: "Wij denken mee in het design. Onze partner Labate walst en produceert de profielen. In het productiepark worden vervolgens de prints gemaakt en geconfectioneerd. Elke constructie wordt van te voren bij Van Straaten zelf opgebouwd, waarna de doeken op het frame worden geconfectioneerd. Zo is de klant er zeker van dat de doeken en de constructie het juiste formaat hebben. Vervolgens wordt de constructie door ons of door onze opdrachtgever professioneel gemonteerd op locatie."

Lichtgewicht, toch massief
In samenwerking met CAS Exhibition Partners heeft Van Straaten een aluminium constructie ontwikkeld met de look & feel van een massieve constructie. Elmensdorp: "Eigenlijk een simpel idee, het profiel wordt aan alle kanten door block-out doek volledig omsloten en vervolgens aan de truss bevestigd. Het is ook mogelijk om de truss in de constructie te verwerken, waardoor het lijkt of de constructie zweeft."

Gekoppelde frames in elke gewenste hoek
In samenwerking met kubik heeft Van Straaten voor DSM een stand gebouwd met daarin een grote bloem. De bloem bestond uit gewalste displays van gebogen aluminium profielen. Aan beide kanten zijn doeken in verschillende kleuren en formaten gemonteerd. Uniek aan deze constructie is dat de frames gekoppeld zijn in hoeken van verschillende graden, dus niet alleen 90 en 45 graden, met behulp van 3D-geprinte hoeken.

Voor SIPA, een Italiaanse onderneming die plastic containers produceert en vult heeft CEES SMIT, Inc., recentelijk in samenwerking met Sermedia en Soest & Associates een eilandstand ontwikkeld. Ook deze stand kenmerkte zich door het gebruik van hoeken in verschillende graden, gekoppeld met in 3D-geprinte verbindingselementen. Deze stand is afgewerkt met een satijnen zilver metallic stof voor een aluminium look & feel wat werd gecombineerd met backlit afbeeldingen en LED lightboxen.

Visuele merkbeleving
Elmensdorp: "Met (gebogen) aluminium profielen zijn de mogelijkheden voor attractieve displays die visuele merkbeleving versterken ongelimiteerd. Voor beursstands, om het aantal bezoekers aan de stand te maximaliseren en in winkels om consumenten te inspireren en motiveren met attractieve, flexibele, displays. Maar ook voor kantoren, in hotels en horecalocaties om een sfeer te creëren die past binnen de beleving."

Bron: High Profile Events

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers