VAR verdwijnt definitief: meer onzekerheid voor opdrachtgevers

15-7-2015

De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel ‘Deregulering beoordeling arbeidsrelaties’ aangenomen. Daarmee verdwijnt per 1 januari 2016 de Verklaring arbeidsrelatie. Opdrachtgevens krijgen vanaf dan alleen nog maar zekerheid over het achterwege laten van inhoudingen bij ZZP-ers, als ze werken met door de Belastingdienst goedgekeurde overeenkomsten. Die zekerheid is overigens alleen aanwezig als er ook conform de goedgekeurde overeenkomsten wordt gewerkt.

Bereid je goed voor
Het opstellen van de juiste overeenkomsten kan nog wel eens wat tijd kosten. Net als het verkrijgen van de benodigde goedkeuring van de Belastingdienst. De specialisten van de BDO kunnen je helpen om één en ander in goede banen te leiden. Bijvoorbeeld bij het opstellen van de overeenkomsten, zowel voor sectoren als voor individuele werkgevers. Maar ook bij het verkrijgen van goedkeuring van de Belastingdienst om inhouding van loonheffingen achterwege te laten.

Werken met flexarbeiders
Of je risico loopt bij het werken met derden kun je laten uitzoeken met de BDO-Loonheffingencheck. En tot slot zijn er na de zomer, verdeeld over het land, voorlichtingsbijeenkomsten over het werken met derden. Niet alleen voor wat betreft de inhoudingsplicht, maar ook aan de Wet aanpak schijnconstructies besteed BDO uitgebreid aandacht. Voor meer informatie over en aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomsten klik hier.

Meer informatie?
Heb je vragen of wil je meer informatie over de definitieve verdwijning van de VAR? Neem dan contact op met onze preferred supplier BDO Accountants & Belastingadviseurs via clcvecta@bdo.nl of +31 (0)30 - 284 98 21.

Bron: BDO

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers